Benegas helpt met bespaartips!

Bespaartips!

Iedereen wil er in de winter lekker warm bij zitten, maar liever niet te veel betalen aan energiekosten. Natuurlijk begrijpen wij dat! Hierbij geven wij een aantal bespaartips.

Slimme thermostaat in huis

Er zijn al heel veel huishoudens die een slimme thermostaat in huis hebben. Als je echt wil besparen is dit het overwegen waard. Door gebruik van een slimme thermostaat in huis hoef je niet meer na te denken over de gewenste temperatuur. De eerste weken dien je nog zelf de temperatuur aan te passen, maar na een week herkent de thermostaat jouw leefpatroon en wordt de temperatuur vanzelf aangepast.

Isolatie

Veel huizen in Nederland zijn al goed geïsoleerd. Is jouw huis goed geïsoleerd? Doe de controlecheck voor jouw huis. Controleer of de volgende punten zijn geïsoleerd; het dak, de vloer en de spouwmuren. Is dit niet het geval? Dan is het zeker het overwegen waard om een expert hier eens naar te laten kijken.

Controleer de radiatoren

Vaak staan alle radiatoren in huis aan. Het is verstandig om bewust na te denken of dit in iedere ruimte noodzakelijk is. Als een radiator op de slaapkamer of gang uit kan, dan bespaar je al snel Є 50,00 per jaar!

CV ontluchten & bijvullen

De cv-installatie verwarmt het water voor de radiatoren in uw huis. Bij de verwarming van het water komt er altijd wat lucht vrij. Dit is niet erg maar het is wel goed om dit regelmatig te controleren en te ontluchten. Daarna kan je hem weer bijvullen met water. Hierdoor zit er meer water in de leidingen en kan het huis sneller opgewarmd worden.

CV-leiding isoleren

De cv-leiding rondom de cv-installatie isoleren is een eenvoudige bespaartip. Vaak niet nieuw, maar toch altijd goed om even te controleren. Zijn ze nog niet geïsoleerd? Dan is het verstandig dit te doen. Per jaar zal je al gauw € 15,00 besparen.

Indeling van het huis

Is jouw huis nog niet geïsoleerd en is dat niet mogelijk? Kies dan voor grote meubels. Door grotere meubels wordt er meer warmte behouden in de kamer. Natuurlijk is het belangrijk om deze niet tegen een verwarming te plaatsen. Ook met het gebruik van kleden op de vloer behoudt je meer warmte

Doorluchten

Laat het huis goed doorluchten. Iedere dag komt er door alles wat je doet vocht in de lucht. Een huis dat droog is warmt makkelijker op dan een vochtig huis. Ons advies is om de verwarming uit te zetten en het huis even door te luchten.  Zodra je de verwarming aanzet heb je er direct voordeel van.

Houtkachel

Heb je thuis ook een houtkachel voor de gezellige winteravonden? Hartstikke leuk! Maar ook een grote verbruiker. Door het luchtkanaal dat de kachel nodig heeft, is er ook altijd een directe verbinding met de buitenlucht en de kou. Door een schoorsteenklep te installeren en deze te sluiten wanneer je hem niet gebruikt kun je aanzienlijk besparen op de stookkosten.

Douche of bad?

Douchen is goedkoper dan in bad stappen. Iedere keer dat je dit doet bespaar je 130 liter (verwarmt) water. (Op basis van een gemiddeld Nederlands douche ritueel.)

Schoonmaken

Nee, we bedoelen niet dat je jouw huis niet goed schoonmaakt! Maar door goed en tijdig schoonmaken van de radiatoren bespaar je veel energie. Het opwarmen van stof kost veel extra energie dus door het schoon te houden bespaar je. Daarnaast is het goed om ook lampen schoon te houden. Hierdoor heb je al snel 50% meer licht in huis en kun je sneller 1 lamp uitlaten.

Heb je zelf nog goede bespaartips om energiezuinig te leven, dan horen we deze graag!