gastank drone drones

Bezorging en plaatsing van gastanks voortaan met drones

We gaan gastanks met drones bezorgen en plaatsen!

Drones worden steeds meer en vaker ingezet voor bijvoorbeeld het versturen van pakketten of pizza’s. Wij gaan echter een stapje verder en gaan in de week na Pasen een pilot starten om gastanks voortaan met drones te bezorgen en plaatsen.  Er is de afgelopen maanden hard gewerkt en uitvoerig getest. Alle test zijn met vlag en wimpel geslaagd, dus de eerste bezorgingen en plaatsingen staan voor aankomende week gepland. In eerste instantie zullen we ons richten tot de gastanks voor thuis gebruik. Later zullen bijvoorbeeld ook de agrarische sector en de bouw worden toegevoegd.

“Het scheelt een hoop in de transportkosten” verklaart Sales Director Jan van Benegas. Door de omvang van een gastank moet er nu altijd een vrachtauto met kraan gaan rijden, dat is voor één gastank niet efficiënt. “Bovendien kunnen we de chauffeur nu volledig inzetten om het propaangas te bezorgen” vervolgt Jan. Er moet nog wel altijd een installateur aanwezig zijn bij het installeren van de tank, dat blijft natuurlijk mensenwerk! Doordat een drone nu het bezorgen en plaatsen regelt, kunnen de installateurs wel sneller door. Hierdoor kunnen er per dag meer tanks aangesloten worden. Iedereen die vanaf 2e Paasdag een nieuw contract afsluit of een nieuwe gastank krijgt, zal de gastank per drone ontvangen!

Bezorgen van gas

Het bezorgen van gas gaat nog altijd met grote tankwagens, omdat deze vrachtauto’s gemakkelijk 20.000 liter vloeibaar gas mee kunnen nemen. De huidige generatie drones kunnen dat gewicht nog niet vervoeren. Toch denken we dat binnen niet al te lange tijd ook het gas met drones bezorgd gaat worden.

Vacatures

De drones zullen grotendeels zelfstandig vliegen, maar iemand moet ze wel in de gaten blijven houden. We zijn daarom ook op zoek naar een drone-piloot met minimaal 12 vlieguren ervaring! Solliciteren kan via onderstaande knop!

Solliciteren!