Hoe komt er stroom in jouw huis terecht?

Hoe komt er stroom in jouw huis terecht?

Bij iedereen komt er stroom uit de muur. Gelukkig maar, want we moeten allemaal dagelijks kunnen koken, wassen, verwarmen en uiteraard onze laptops en smartphones kunnen opladen. Maar hoe gaat die stroom nou eigenlijk richting jouw huis? En wie zorgt daar precies voor? Je hebt bijvoorbeeld een contract met een energiebedrijf, maar maakt dat bedrijf dan ook jouw stroom? Zo zijn er meer termen die weleens voorbij komen: stroomproducent, netbeheerder, energieleverancier, wat is nou eigenlijk het verschil?
Dat gaan we in dit blog proberen uit te leggen!

Veel verschillende partijen

Zoals gezegd zijn er dus verschillende partijen die meedoen. Om te beginnen zijn er producenten van energie. Zij wekken energie op uit al dan niet duurzame bronnen. Dit gebeurt in grote energiecentrales. Hierbij moet je denken aan steenkool, bruinkool, aardgas, wind, zon, biomassa, kernenergie, enzovoort. Wist je dat 60% van de gebruikte stroom in Nederland gewonnen is uit aardgas? We hebben wat betreft duurzame energie dus nog een lange weg te gaan. Dan zijn er de netwerkbeheerders. De naam zegt al een beetje wat zij doen. Ze halen als het ware de stroom op bij de producenten en brengen dat naar de uiteindelijke gebruiker via het stroomnetwerk.

Voor consumenten is het simpel

Als consument heb je met bovenstaande partijen gelukkig weinig te maken. Dat maakt alles een stuk overzichtelijker! Je sluit als consument een contract af met een energieleverancier, zoals bijvoorbeeld Benegas. Deze energieleveranciers kopen stroom van de producent en laten het door de netbeheerder bij de consument leveren. Ze sturen een factuur naar de consument voor het energieverbruik, maar zij ontvangen zelf een factuur van de producent voor de door hun afgenomen energie.

Niet in de kou tijdens overstappen

Dit is waarom consumenten niet bang hoeven te zijn dat de elektriciteit en/of gas uitvalt bij een overstap. Je wordt dus niet letterlijk afgekoppeld en bij een andere leverancier ingeplugd. Afsluiten is alleen het geval bij een storing of bij een betalingsachterstand. In dit laatste geval stopt de netbeheerder na tijdige aankondiging met de levering van energie bij de consument. Dit heeft een tijdsbestek van ongeveer 1 tot 3 maanden. De energieleverancier heeft zich dan al teruggetrokken.

De eindbestemming

Als laatste zijn er dan de gebruikers van energie, de consument! Deze hebben een aansluiting op het energienet en halen daar zoveel energie uit als ze nodig hebben. Dit zorgt ervoor dat jij kunt blijven koken en je telefoon kunt blijven opladen!

Direct aan de slag!