Kariba REDD+ Zimbabwe

In Zimbabwe investeren wij onze Carbon Credits in Kariba REDD+!

Zimbabwe is verscheurd door oorlog, burgerlijke onrust, economische ineenstorting en bevolkingsgroei. In de afgelopen decennia zijn wanhopige gemeenschappen dieper de bossen ingedoken en zijn deze bossen gekapt voor landbouw en houtvoorraden. Als gevolg hiervan is meer dan éénderde van de majestueuze bossen van Zimbabwe nu verdwenen.

Kariba REDD+

Het Kariba REDD + Project beschermt bijna 800.000 hectare bossen en de daarin levende dieren aan de zuidelijke oevers van Lake Kariba, nabij de grens tussen Zimbabwe en Zambia. Kariba is een van de grootste geregistreerde projecten van REDD+. Het ligt tussen de nationale parken Chizarira, Matusadona en Mana Pools (ook een werelderfgoed) en het lagere Zambezi-park in Zambia. Het project verbindt deze vier nationale parken en acht safariparken en vormt een gigantische biodiversiteitscorridor. Dit gebied beslaat een uitgestrekt stuk bos wat talloze kwetsbare en bedreigde diersoorten beschermt, waaronder de Afrikaanse olifant, de leeuw, het nijlpaard, de oorgier en de neushoornvogel.

Kariba Redd+

Verenigde Naties

Daarnaast wordt er in 7 Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties geïnvesteerd. Er wordt onder meer in de toekomst van de jongste generaties geïnvesteerd, zo borgen we ook een goede toekomst. Dit wordt gedaan door scholen op te knappen en te voorzien van goed lesmateriaal. Daarnaast wordt de beroepsbevolking opgeleid tot bijvoorbeeld boer of imker. Hierbij wordt ook veel aandacht besteed aan duurzaamheid en bewust omgaan met de grondstoffen uit de natuur. Tot slot wordt er ook geld vrijgemaakt voor bijvoorbeeld het opknappen van de infrastructuur en het slaan van waterputten. Op deze manier gaat de hele regio erop vooruit!

Kariba Redd+