Hoe kom ik aan een statiegeldbewijs als ik de fles niet zelf heb gekocht?

Daar heb je de oorspronkelijke eigenaar voor nodig.

Het kan voorkomen dat je een fles van iemand anders krijgt of overkoopt. Bijvoorbeeld als je een tweedehands caravan koopt, waar je een gasfles bij krijgt of bij overneemt.

Meer informatie

Indien je een gasfles in je bezit hebt, die je niet zelf gekocht en dus geregistreerd hebt, kan je met behulp van de vorige eigenaar tóch statiegeld terug ontvangen. De vorige eigenaar moet daarvoor een schriftelijke verklaring overleggen, samen met het statiegeldbewijs.

Ons advies

Wil je het statiegeldbewijs op je eigen naam hebben staan? Wij adviseren in dat geval contact op te nemen met de oorspronkelijke (geregistreerde) gebruiker en te vragen om per e-mail aan ons te bevestigen wie de nieuwe gebruiker is. Dit mag natuurlijk ook per post, maar e-mail werkt natuurlijk wel sneller. De klantenservice neemt vervolgens contact op om het één en ander te verifiëren. Vervolgens kan alles overgezet worden naar de nieuwe gebruiker van de gasfles. De nieuwe gebruiker wordt dan ook geregistreerd en krijgt een nieuw statiegeldbewijs toegestuurd. Dit statiegeldbewijs is nodig om de fles weer te kunnen inleveren.

Mochten hier toch nog vragen over zijn kan je ons altijd bereiken via Facebook, per e-mail via info@benegas.com of telefonisch op +31 (0)341 72 33 50. Je kunt ook meer informatie vinden op de website, klik hiervoor op onderstaande knop!

Statiegeldsysteem

Contactgegevens

  • Benegas
  • Zuiderzeestraatweg 1
  • 3882 NC │ Putten
  • KvK: 08024005

Onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang updates en aanbiedingen!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.