Waarom kan Benegas Light alleen worden omgeruild en niet worden bijgevuld?

Bijvullen kan gevaarlijke situaties veroorzaken.

Veiligheid staat bij Benegas voorop, dus zulke situaties zijn niet wenselijk. Daarom vullen wij onze gasflessen zelf om de veiligheid te garanderen.

Meer informatie

Gas is en blijft een brandgevaarlijk product, veiligheid is dus erg belangrijk. Benegas stelt zich verantwoordelijk dat de gebruiker van een Benegas Light fles altijd een perfect veilige fles ontvangt, mede omdat Benegas de eigenaar van de gasfles is en blijft. Deze perfect veilige fles is bovendien gekeurd en volgens de regels gevuld met het juiste product. Dit kan alleen gegarandeerd worden door in eigen beheer de flessen te vullen, te controleren en alle vereiste checks uit te voeren bij iedere vulbeurt.

Nooit zelf vullen!

Het zelf bijvullen van gasflessen is niet alleen gevaarlijk, het is ook wettelijk verboden. Wanneer een ander, niet gecontroleerd en geselecteerd, vulbedrijf een gasfles van Benegas vult, is dit een economisch delict en in sommige gevallen ook een milieudelict. Het is dus zowel verboden om het zelf te doen of te laten doen door iemand anders, zelfs als dit een vulbedrijf is.

Wil je meer weten over het gevaar van zelf vullen? Check dan onze blog!

Zelf je gasfles vullen bij een tankstation?

Waarom kan Benegas Light alleen worden omgeruild en niet worden bijgevuld?

 

Onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang updates en aanbiedingen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.