Propaangas prijs

De prijzen van propaangas fluctueren praktisch iedere dag. Dit komt doordat de vraag en het aanbod op de vrije -, nationale – en internationale propaangasmarkt voortdurend verandert.

Daarnaast hebben internationale marktnoteringen en de Dollar-Euro wisselkoers ook invloed op de gasprijs. De prijs van propaangas is verder opgebouwd uit jouw persoonlijke gasprijs, overheidsheffingen en btw.

Gasprijs ontwikkelingGasprijs samenstelling

Gasprijs ontwikkeling

Hier vind je de up-to-date ontwikkelingen van de gasprijs. Deze gasprijsontwikkelingen updaten we wekelijks.

De basis voor de propaangas prijzen worden gevormd door de voortdurend veranderende vraag en aanbod van propaangas. Daarbij heeft de dagelijks fluctuerende noteringen op de wereldoliemarkt ook invloed op de basisprijs van propaangas. Ook internationale marktnoteringen kunnen effect hebben op de ontwikkeling van de propaangas prijs. Tot slot speelt ook de Dollar-Euro wisselkoers nog een belangrijke rol in de ontwikkeling van de gasprijs. Stijgt de waarde van de Euro ten opzichte van de Dollar, dan wordt de prijs van propaangas ook hoger.

 

Gasprijs Samenstelling

De gasprijs samenstelling bestaat uit een drietal onderdelen.

Het eerste onderdeel is jouw persoonlijke gasprijs. Deze is weer onder te verdelen in de basisprijs voor propaangas, de transportkosten en de marge voor Benegas. Het tweede onderdeel zijn de overheidsheffingen, dit zijn accijnzen en voorraadheffingen. Tot slot wordt er over de persoonlijke gasprijs en de overheidsheffingen nog belasting geheven. Dit is 21% en wordt 1-op-1 doorberekend in de propaangas prijs.

Het is ongeveer zo dat 2/3 van de gasprijs bestaat uit jouw persoonlijke gasprijs en 1/3 zijn de overheidsheffingen en btw.

Gastank benegas
Tankwagen

Jouw persoonlijke gasprijs

Jouw persoonlijke gasprijs bestaat uit drie onderdelen.

Het hoofdbestanddeel is de basisprijs voor de inkoop van het propaangas. Deze schommelt per dag door de handelsmarkt, noteringen op de wereldoliemarkt en Dollar-Euro wisselkoers. Daarnaast hebben de transportkosten invloed op jouw persoonlijke gasprijs. De locatie en de grootte van de tank hebben invloed op de transportkosten. Tot slot is er nog de marge voor Benegas, deze marge dekt alle door Benegas gemaakte kosten en bevat een winstpercentage.

Overheidsheffingen en BTW

De overheidsheffingen bestaat uit twee onderdelen en over het geheel wordt belasting geheven.

Accijnzen en Voorraadheffing vormen samen de overheidsheffingen. De accijnzen zijn € 349,64 (per 01-01-2020) per ton propaangas en de voorraadheffing is € 8,- per ton. Teruggerekend per 100 liter propaangas zijn de accijnzen € 17,83 en de voorraadheffing € 0,41. Opgeteld is de overheidsheffing per 100 liter propaangas dus € 18,24 (ex. btw).

De btw voor propaangas is 21%. Deze wordt zowel over jouw persoonlijke gasprijs als over de overheidsheffingen geheven. De overheidsheffingen kosten daardoor inclusief btw al € 22,07. De btw over jouw persoonlijk gasprijs komt hier nog bij.

Rekenmachine
gasprijzen Benegas

Doe de bespaarcheck

Je kan op eenvoudige wijze geld besparen door van olie op propaan over te stappen.

Met propaan heb je een schone energiebron die je gebruikt voor alle voorzieningen in en om het huis. Optimaal kookcomfort, warmte in huis en warm water krijg je door middel van propaan. Weten hoeveel jij kan besparen?

Doe hier de bespaarcheck

Benegas ontzorgt!

Met Winter Warm Garantie zorgt Benegas voor alles rondom je gastank.

Benegas regelt alles voor je: van gasleveringen tot keuringen. Daarnaast hoef je je niet meer druk te maken over een hoge rekening, je betaalt namelijk via maandelijkse voorschotten. Naast Winter Warm Garantie heeft Benegas ook nog andere pakketten, zo is er altijd een pakket dat bij je past.

Bovendien heeft Benegas een telemetriesysteem. Hiermee kunnen wij jou waarschuwen dat je gastank bijna leeg is en dat het tijd is om te bestellen. Ook is het mogelijk dat wij dan automatisch een levering inplannen, dan hoef je je helemaal nergens druk om te maken.

Pakketten van BenegasTelemetrie

Fragen

Vraag vrijblijvend advies

Contactgegevens

  • Benegas
  • KvK: 08024005

Onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang updates en aanbiedingen!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.