Ballonfiësta Barneveld

36e editie Ballonfiësta Barneveld

Ballonfiësta Barneveld

Ook dit jaar is Benegas weer de sub-hoofdsponsor van hét ballonvaartevenement van Nederland; Ballonfiësta Barneveld. Dit jaar is het alweer de 36e editie welke plaatsvindt van 22 tot en met 25 augustus. De ballonnen stijgen op vanaf de Koewei bij het prachtige Kasteel de Schaffelaar.

Al jaren is Benegas de leverancier van het propaangas waarmee de ballonnen de lucht in gaan. Daarnaast werken de terrasheaters op onze Benegas Light gasflessen.

Ballonfiësta Barneveld is een evenement voor jong en oud! Tijdens deze unieke avond, kom je bijzonder dicht bij allerlei luchtballonnen. Het is een prachtig gezicht om te zien hoe deze ballonnen opgeblazen worden en uiteindelijk van de grond komen.

Special shapes

Tijdens het Ballonfiësta zijn er naast ‘normale’ luchtballonnen ook een aantal bijzondere ballonnen te bewonderen. Van een motorfiets tot een kuiken, je komt van alles tegen. Ook dit jaar stijgen er weer een aantal ballonnen op die nieuw zijn, tijdens het Ballonfiësta zie je deze ballonnen dus hun eerste vaart maken!

Nightglow

De avond wordt, net als voorgaande jaren, afgesloten met de Nightglow inclusief een unieke lasershow. Deze show staat garant voor een prachtig spektakel.

Goede doelen

Elk jaar wordt de opbrengst over een paar goede doelen binnen de gemeente verdeeld. Dit kan natuurlijk alleen als er een positief eindresultaat wordt behaald. De weersomstandigheden spelen hier natuurlijk een erg belangrijke rol in. Gelukkig is het in de afgelopen 12 jaar slechts één keer voorgekomen dat er geen goede doelen gesteund konden worden. Dit jaar streven we ook gewoon weer voor een prachtige opbrengst voor de goede doelen!

Bijwonen

Uiteraard kan iedereen het Ballonfiësta bijwonen. Er zijn toegangskaarten te koop bij de entree. Ook kan er voor een kleine vergoeding toegang tot de tribune verkregen worden. Kom je met de auto? Vergeet dan niet dat parkeren € 5,- kost en dat er alleen contant betaald kan worden.

Meer weten? Kijk op www.ballonfiestabarneveld.nl voor meer informatie, het programma en foto’s van voorgaande jaren. Tot ziens in Barneveld!

Medesponsoren:

BDUmedia
elstar catering
vink
Top totaal