Ballonfiësta Barneveld 2019

Ballonfiësta Barneveld 2019

Ballonfiësta Barnevel komt er weer aan. Ook dit jaar sponsort Benegas dit mooi evenement!

Ballonfiësta Barneveld is hét ballonvaartevenement van Nederland. Dit jaar is het alweer de 37e editie welke plaatsvindt van 21 tot en met 24 augustus. De ballonnen stijgen op vanaf de Koewei bij het prachtige Kasteel de Schaffelaar.

Al jaren is Benegas de leverancier van het propaangas waarmee de ballonnen varen. Daarnaast branden de terrasheaters bij het event op de Benegas Light gasflessen.

Programma Ballonfiësta Barneveld 2019

Een avond op de Koewei is een unieke belevenis voor jong en oud! Het is een prachtig gezicht hoe deze grote luchtballonnen worden opgeblazen en zich klaar maken voor het vertrek. Langzaam komt de mand van de grond en zal de luchtballon boven de bomen uitstijgen. Bovendien zijn er naast de ‘gewone’ ballonnen zijn er ieder jaar een aantal “special shapes” te bewonderen! Deze speciale ballonnen stelen elke keer weer de show! Zodra alle ballonnen vertrokken zijn, kun je genieten van het tussenprogramma en de spectaculaire Nightglow.

Goede doelen

De opbrengst van de Ballonfiësta komt ten gunste van een aantal goede doelen binnen de gemeente. Vorig jaar zijn er mooie bedragen geschonken aan Stichting Woonvoorziening Esveld en Welzijn Barneveld. Dit jaar hopen we uiteraard weer op een prachtige opbrengst voor een van de lokale goede doelen.

Geschiedenis

Ballonfiësta Barneveld kent een lange geschiedenis. In 1982 herdacht Barneveld dat het precies 500 jaar geleden was dat Jan van Schaffelaar van de kerktoren sprong om zodoende zijn manschappen van een vrije aftocht te verzekeren. In dat jaar (1982) stond de Barnevelder Ben Bläss samen met ballonvaarder Hans Zoet aan de wieg van de eerste Ballonfiësta in Barneveld. Ballonfiësta Barneveld 2019 is inmiddels alweer de 37e editie!

Kom jij ook?

Iedereen kan Ballonfiësta Barneveld 2019 bijwonen. De toegangskaarten zijn bij de entree te koop en kosten, afhankelijke van je leeftijd, € 2,- of € 5,-. Ook kan er voor een kleine vergoeding van € 3,- toegang tot de tribune verkregen worden. Kom je met de auto? Vergeet dan niet dat parkeren € 5,- kost en dat er alleen contant betaald kan worden.

Meer weten? Kijk op www.ballonfiestabarneveld.nl voor meer informatie, het programma en foto’s van voorgaande jaren. Tot ziens in Barneveld!

Medesponsoren:

BDUmedia

elstar catering

Vink

TVKAR