Dag van het Autogas 2019

Na een uiterst succesvolle eerste editie in 2018, volgde afgelopen weekend de Dag van het Autogas 2019!

Op zaterdag 28 september werd voor de tweede keer de Dag van het Autogas gehouden. Op 15 locaties verspreid door heel Nederland konden bezoekers informatie krijgen over het rijden op autogas.

Aandacht

De meeste locaties waren natuurlijk gelegen bij tankstations. Hier stonden autogasleveranciers (zoals LP Autogas), ontwikkelaars van autogassystemen en inbouwers om bezoekers informatie te geven over de voordelen van het rijden op autogas. Het weer zat niet altijd mee, maar al met al was het wederom een zeer geslaagde dag waarbij veel extra aandacht is gecreëerd!

Imago

Het beeld wat veel mensen bij LPG hebben is niet meer van deze tijd. Veel nadelen van “toen” zijn tegenwoordig geen probleem meer. Daarnaast wordt LPG, vooral vergeleken met diesel, steeds aantrekkelijker vanwege de veel lagere CO2 en fijnstof uitstoot. Hierdoor mag je bijvoorbeeld met een LPG auto nog steeds alle steden binnenrijden. Daarnaast is de wegenbelasting met een G3-installatie voordeliger dan voor dieselauto’s. Het is daarom tijd om LPG opnieuw onder de aandacht te brengen, in de vorm van de Dag van het Autogas 2019!

Transitiebrandstof

Autogas is bij uitstek de meest geschikte transitiebrandstof, autogas is schoon, efficiënt en beschikbaar voor iedereen. Autogas behoeft bovendien geen grote investeringen in het wagenpark of de infrastructuur. In de toekomst wordt LPG alleen nog maar interessanter, omdat Bio-LPG in ontwikkeling is. Gekeken naar het hele logistieke traject heeft autogas zeer lage CO2-emissies. Op korte termijn kan LPG daarom een grote bijdrage leveren aan het teruggaan van de CO2-uitstoot.

Zolang bovendien de elektriciteitsopwekking wordt gerealiseerd door steenkolencentrales, hetgeen momenteel nog veelal het geval is, moet de CO2-uitstoot hiervan worden meegenomen bij de beoordeling van het rijden op elektriciteit.

Ben je er volgend jaar ook bij?

Dag van het Autogas