Dag van het Autogas

Eerste landelijke Dag van het Autogas een groot succes!

Zaterdag 24 november werd voor het eerst de Dag van het Autogas gehouden. Op diverse locaties door heel Nederland konden bezoekers zich laten informeren over het rijden op autogas (LPG).

Imago

Het beeld wat veel mensen bij LPG hebben is niet meer van deze tijd. Veel vooroordelen van “toen” zijn tegenwoordig geen probleem meer. Daarnaast wordt LPG, vooral vergeleken met diesel, steeds aantrekkelijker vanwege de veel lagere CO2 en fijnstof uitstoot. Hierdoor mag je bijvoorbeeld met een LPG auto nog steeds alle steden binnenrijden. Het was daarom tijd om LPG opnieuw onder de aandacht te brengen, in de vorm van de Dag van het Autogas!

Afwisselende locaties

Er waren op de vele locaties professionals aanwezig en in veel gevallen ook een auto met gasinstallatie. Zo konden bezoekers een kijkje onder de motorkap nemen en niet te vergeten in de kofferbak, waar moderne gastanks mooi kunnen worden weggewerkt. De locaties van dit landelijke evenement waren zeer divers. Zo waren er informatiepunten aanwezig bij bouwmarkten, op woonboulevards, markten en tankstations. Ook bij een aantal inbouwbedrijven zelf konden bezoekers terecht met hun vragen, waarbij ze meteen een kijkje in de werkplaats konden nemen.

Al met al was het een geslaagde dag, waarbij er veel extra aandacht is gecreëerd voor de vele voordelen van rijden op autogas!