Uiendag 2018

Uiendag 2018

Op donderdag 30 augustus vindt de Uiendag 2018 plaats in het Zeeuwse Colijnsplaat. Ook dit jaar is Benegas met Oliehandel Dekker en Mol Schuddebeurs weer van de partij!

De drooginstallaties die gebruikt worden in de uiensector, worden gestookt op propaan. Dankzij de hoog-calorische waarde van propaan, is propaan bij uitstek geschikt als verwarmingsbron. Om een ui van goede kwaliteit te krijgen, moer er goed worden gedroogd en nagedroogd.

Ondanks dat de uien het goed doen in Nederland, moeten de kwekers altijd blijven innoveren. De uienkwaliteit is namelijk belangrijk voor de export.

Het Uien Innovatie en Kenniscentrum is constant op zoek naar verbeteringen en een beter rendement. Ook dit seizoen is het weer gelukt om een aantal interessante onderzoeken aan te leggen in samenwerking met verschillende bedrijven en partners.

Om de resultaten van deze onderzoeken op de juiste wijze over te brengen, wordt de jaarlijkse Uiendag georganiseerd. Dit jaar is het alweer de 17e editie van deze innoverende dag.

Ook zal er op deze dag de nieuwe rassenlijst vanuit het onderzoek worden gepresenteerd. Daarnaast zijn er ook rondleidingen op het veld, zijn er demonstraties en is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten.

De Uiendag heeft verder uiteenlopende thema’s, zoals onkruidbestrijding, bemestingsstrategieën, schimmelbestrijding, plantversterkers en nog véél meer. Genoeg informatie dus!

Wij kijken in ieder geval erg uit naar de Uiendag 2018, zien we je daar?

Meer informatie over de Uiendag vind je op de website: www.uiendag.nl

Mol Schuddebeurs

Oliehandel Dekker