Kom ook naar de Uiendag 2019

Kom naar de Landelijke Uiendag op 29 augustus!

Op donderdag 29 augustus vindt de Landelijke Uiendag 2019 plaats op het terrein van Proefboerderij Rusthoeve in het Zeeuwse Colijnsplaat. Volgens traditie is Benegas, samen met Oliehandel Dekker en Mol Schuddebeurs van de partij!

Het thema voor de Uiendag 2019 is “Uienteelt in een veranderend klimaat”. Met welke handelingen kan de uienketen een beter rendement krijgen? Ondanks dat de uien het goed doen in Nederland, moeten de kwekers altijd blijven innoveren. Zo hebben we bijvoorbeeld met veranderende weersomstandigheden te maken, waarbij we vaker natte én droge extremen zien.

De Uiendag heeft verder uiteenlopende thema’s, zoals onkruidbestrijding, bemestingsstrategieën, schimmelbestrijding, plantversterkers en nog véél meer. Genoeg informatie dus!

Op de Uiendag worden ook nieuwe rassen getoond en er zullen demonstraties gegeven worden. Daarnaast is er een veld met exposanten van machines en diensten voor de uienteelt.

De drooginstallaties die bijvoorbeeld gebruikt worden in de uiensector, worden gestookt op propaan. Dankzij de hoog-calorische waarde van propaan, is propaan bij uitstek geschikt als verwarmingsbron. Om een ui van goede kwaliteit te krijgen, moer er goed worden gedroogd en nagedroogd.

Zien wij u ook op 29 augustus? U bent welkom van 9:30 tot 18:30.

Meer informatie over de Uiendag vindt u op de website: www.uiendag.nl

Mol Schuddebeurs

Oliehandel Dekker