verzegeling van de gaskraan

Nieuwe verzegeling van de gaskraan

De verzegeling van de gaskraan is veranderd! De nieuwe verzegeling, ook wel de sealing genoemd, is een groen dopje met “Benegas” erop.

Momenteel kan je gasfles een groen dopje, een wit dopje of het krimpfolie als verzegeling van de gaskraan hebben. Hoe dat precies zit, lees je hieronder!

Krimpfolie

Het krimpfolie wordt na jaren van gebruik vervangen voor een meer klantvriendelijke manier van verzegeling. Het krimpfolie was in sommige gevallen nog een hele uitdaging om te verwijderen. De nieuwe dop zit op de schroefdraad van de gaskraan gedraaid en is daardoor gemakkelijker van de gaskraan te verwijderen.

Witte dop

In de eerste helft van dit jaar is er uitvoerig getest met de dopjes. In deze testfase zijn witte dopjes gebruikt, het kan dus voorkomen dat je een wit dopje tegenkomt. Deze dopjes zijn succesvol door de testfase gekomen, daarop volgend zijn ze in het Benegas-groen geproduceerd.

Groene dop

De groene dop heeft, net als de witte, een lus die boven de dop uitsteekt. Deze trek je los van de dop, om de dop los te kunnen krijgen van de gaskraan. De dop krijg je dus niet zomaar van de gaskraan gedraaid, zonder de verzegeling te breken. De verzegeling van de gaskraan is te vergelijken met de dop van een fles frisdrank, daar breekt ook de verzegeling als je de dop eraf draait.

Verzegeling van de gaskraan huidige voorraad

Op dit moment is er nog een voorraad gasflessen met het krimpfolie én met witte dopjes. Het kan dus voorkomen dat je de komende tijd nog verschillende vormen sealing tegenkomt. Uiteindelijk zal de verzegeling natuurlijk altijd een groen dopje moeten zijn. Het krimpfolie en de witte dopjes zullen in de loop van het jaar helemaal verdwijnen.

Veiligheid

De nieuwe verzegeling voldoet aan de strenge veiligheidsnormen van Benegas en middels deze sealing garandeert Benegas dat de gebruiker een veilige en volgens de regels gevulde gasfles in handen krijgt. Door middel van het zegel kun je dus altijd controleren of alles in orde is. Is de verzegeling van de gasfles stuk, anders zoals op de foto, of zelfs niet aanwezig, neem dan contact met het verkooppunt of ons op. Meer weten over de veiligheid van Benegas Light? Klik dan op onderstaande knop!

Veiligheid