PTL Autogas

Met meer dan 50 jaar ervaring als leverancier staat PTL Autogas garant voor service, kwaliteit en betrouwbaarheid. PTL is de juiste gesprekspartner voor de klant als het gaat om professionele ondersteuning op zowel het commerciële als het technische vlak.

Wij zijn continu bezig met het ontwikkelen en implementeren van activiteiten om de positie van autogas op de motorbrandstoffenmarkt te verbeteren. Zo participeren wij onder andere in verschillende nationale- en internationale brancheorganisaties zoals de VVG (Vereniging Vloeibaar Gas).

Wat is Autogas Veiligheid

Onze mogelijkheden

LP Autogas

Wat is autogas

LPG is een afkorting van ‘Liquified Petroleum Gas’, een product dat ontstaat bij de raffinage van ruwe olie. Daarnaast wordt LPG in grote hoeveelheden gewonnen als natuurlijk gas uit de gasvelden. Dit autogas is relatief goedkoop te produceren. Er zijn namelijk minder toevoegingen nodig om het geschikt te maken als autobrandstof.

LPG is feitelijk een mengsel van propaan en butaan. Deze gasvormen komen vrij als een restproduct bij de raffinage van ruwe olie. Buiten het autorijden op LPG wordt propaan en butaan verder toegepast in de chemische industrie en voor allerlei verwarmingsdoeleinden.

Autogas en Veiligheid

Autogas is een zeer veilige brandstof. De veiligheidseisen van de overheid zijn streng, maar daardoor is er wel extra zekerheid. Een gastank in een auto heeft normaal een druk onder de 8 bar, de tank wordt echter getest tot 27 bar!
Iedere autogasinstallatie heeft een flink aantal veiligheidsvoorzieningen, bijvoorbeeld:

– Automatische afsluiter op de gastoevoer zodra de motor stopt.
– Vulbegrenzer op 80% om overduk te voorkomen.
– Afblaasbeveiliging bij een onverhoopt toch te hoge druk.

Bovendien wordt er aan autogas een geurstof toegevoegd, omdat autogas van nature reukloos is. Hierdoor ruik je het direct als er gas ontsnapt. Dankzij al deze beveiligingen is de kans op ongevallen nihil.

Autogas

Contactgegevens

  • Benegas
  • Zuiderzeestraatweg 1
  • 3882 NC Putten
  • KvK: 08024005