Asperges met sherry-bacon vinaigrette

Asperges met sherry-bacon vinaigrette

Heb je nog geen idee wat je moet maken voor dit weekend? Hou je van Sherry & Bacon? Dan is dit Must Try!

Wat heb je nodig?

(Voor 4 personen)

Ingrediënten: 4-6 plakken bacon, 1 tl fijngehakte tijm, 1/2 tl knoflookpoeder, 1 el sherry-azijn, 1/4 tl versgemalen zwarte peper, 500 gr asperges, 1/2 kleine rode ui dun gesneden.

Bereiding

Grillmethode: directe gemiddelde warmte 175 – 230 °C
Grilltijd: 6-8 minuten

  1. Bereid de barbecue voor op directe gemiddelde warmte (175 – 230 °c).
  2. Bak de bacon in een pan op directe gemiddelde warmte gedurende 8-10 minuten totdat de bacon knapperig is. Keer de bacon regelmatig. Leg de bacon op een vel keukenpapier en houd het vet in de pan.
  3. Zet de pan terug op het vuur en voeg tijm en knoflook toe, laat gedurende 10 seconden bakken. Voeg daarna de sherry-azijn, zout en peper toe en haal de pan van het vuur.
  4. Verwijder de harde onderkant van de asperges en schil ze. Leg de asperges in de groentekorf en giet een beetje van de gemaakte vinaigrette over de asperges en marineer ze gelijkmatig. Snijd de bacon in stukjes.
  5. Borstel het grillrooster schoon en leg de groentekorf er op. Gril de asperges op directe gemiddelde warmte gedurende 6 tot 8 minuten met de deksel gesloten. Haal de asperges van de barbecue wanneer ze lichtjes bruinen. Sprenkel de gesneden bacon en de ui erover. Serveer warm of op kamertemperatuur.

Dit heerlijke recept is aangeboden door De Weber Original Store in Amersfoort.