Statiegeldsysteem

Voor Benegas Light wordt een statiegeldsysteem gehanteerd. Dit betekent dat je onze fles in bruikleen krijgt. Benegas draagt de zorg en kosten voor keuring en vervanging. Als de fles leeg is, ruil je hem weer om voor een volle en betaal je alleen de vulling.

Onze fles niet meer nodig? Dan krijg je het volledige statiegeldbedrag terug.
Wat heb je daar voor nodig:

 • De aankoopbon waarop het statiegeldbedrag staat vermeld.
 • Een statiegeldbewijs. Meld je fles dus direct na aankoop aan dan ontvang je per e-mail het statiegeldbewijs.
 • Hierop een stempel van het verkooppunt dat de fles inneemt met dagtekening en handtekening.
 • Vergeet niet te checken of het een officieel Benegas Light verkooppunt is; deze staan op Flessenzoeker.

Statiegeldformulier

Statiegeld is kosteloos gebruik

Voor de gebruiksvoordelen van de Benegas Light betaal je niets. De fles ontvang je in bruikleen; bij aanschaf wordt eenmalig een statiegeldbedrag van € 55,00 afgerekend.
Op het verkooppunt ontvang je een leaflet met een unieke aanmeldcode waarmee de fles digitaal wordt aangemeld. Door middel van deze aanmelding krijg je op een snelle, makkelijke en veilige manier het statiegeldbewijs. Wanneer je geen gebruik meer wilt maken van Benegas Light ontvang je dit bedrag retour. Hiervoor moet je wel beschikken over het geprinte statiegeldbewijs met de (kopie)aankoopbon.

Tussentijds kan een lege fles zonder extra kosten worden omgewisseld voor een volle fles of een andere flesmaat. Hierbij betaal je alleen voor de vulling. Benegas zorgt voor de keuring en vervanging; je hebt dus geen kosten en zorgen om het onderhoud. Benegas zorgt altijd voor een goedgekeurde en veilig afgevulde fles.

Naar het statiegeldformulier

Zo meldt je fles aan:

 • Bij de aanschaf van een BeneGas Light fles ontvang je op het verkooppunt een aanmeldleaflet met een unieke registratiecode.
 • Met de code wordt de BeneGas Light fles bij eerste aanschaf digitaal aangemeld op de site.
 • Direct na aanmelding wordt het digitale statiegeldbewijs doorgestuurd naar het opgegeven emailadres.
 • Bij beëindiging van het gebruik en inleveren van de fles moet het uitgeprinte statiegeldbewijs en de aankoopbon worden meegenomen.
 • Uitbetaling van het statiegeldbedrag wordt alleen gegarandeerd indien de fles wordt ingeleverd bij een officieel BeneGas Light verkooppunt. Officiële BeneGas Light verkooppunten staan vermeld op de Flessenzoeker.
 • Het verkooppunt stempelt zowel op het bovenste als onderste gedeelte het statiegeldbewijs af met vermelding van de datum van inname en naam en handtekening van de medewerker.
 • Daarna stuur je het bovenste deel van het statiegeldbewijs met de (kopie)aankoopbon naar Benegas B.V., Postbus 34, 3880 AA Putten. Het onderste deel houdt je zelf als bewijs van inname.
 • Benegas zal binnen 2 weken na ontvangst van het afgestempelde en afgetekende statiegeldbewijs met (kopie)aankoopbon het bedrag terugstorten op jouw rekeningnummer. NB: het volledig IBAN rekeningnummer dient te zijn vermeld.

Spelregels

 • Bij meerdere flessen wordt een gelijk aantal aanmeldleaflets met unieke code uitgegeven. Elke fles moet op een afzonderlijke unieke code aangemeld zijn.
 • Bij het omwisselen van een lege voor een volle fles (ook bij wisseling van maat) hoeft het statiegeldbewijs niet te worden meegenomen. Het statiegeldbewijs blijft geldig ongeacht de duur van het gebruik van de fles. Bij omwisseling wordt alleen de vulling afgerekend.
 • Zonder statiegeldbewijs en aankoopbon kan geen statiegeld worden uitgekeerd. Als je het statiegeldbewijs kwijt bent bel dan met onze klantenservice.
 • Voor flessen met zware beschadigingen wordt het statiegeld niet vergoed. Bij omwisselen wordt de lege zwaar beschadigde fles uit roulatie genomen en wordt het statiegeldbewijs ingenomen. Er zal voor de volle fles opnieuw statiegeld betaald moeten worden. Met een nieuw uitgegeven aanmeldleaflet zal de fles aangemeld moeten worden onder de nieuwe registratiecode.
 • Statiegeld van flessen die zijn overdragen (b.v. geschonken of bij (door)verkoop van caravan) wordt alleen vergoed als er een statiegeldbewijs, aankoopbon en schriftelijk verklaring van de oorspronkelijke aanmelder wordt overlegd.

Niet digitaal statiegeldbewijs

De geprinte versie van het statiegeldbewijs, zoals deze voor 1 februari 2010 is verstrekt blijft geldig.

Bij beëindiging wordt deze eveneens door het verkooppunt afgestempeld.

Controleer of het juiste IBAN rekeningnummer staat genoteerd voordat je het naar Benegas opgestuurd.

Na controle vindt restitutie van het statiegeld door Benegas aan jou plaats.

Statiegeldbewijzen die op naam van BP Gas Nederland zijn uitgegeven behouden hun geldigheid en de uitkering van het statiegeld zal door Benegas worden voldaan.

De Benegas Light 9 kg gebruiker met een statiegeldbewijs van € 75,00 behoudt het recht op teruggave van het volledige statiegeldbedrag. Dit bedrag staat als zodanig vermeld op het statiegeldbewijs.

De Benegas Light 5 kg gebruiker met een statiegeldbewijs van € 75,00 ontvangt te allen tijde € 55,00 Verdere afschrijving volgens de “oude” regeling vervalt.

Uitzonderingen

Zonder statiegeldbewijs en aankoopbon kan geen statiegeld worden uitgekeerd. Als je het statiegeldbewijs kwijt bent bel dan met onze klantenservice.

Flessen, die in het buitenland zijn verkregen door omwisseling van de in Nederland aangeschafte BP Gas Light worden niet meer omgewisseld. Voor deze flessen wordt ook geen statiegeld uitgekeerd bij beëindiging van het gebruik.

Voor flessen die in het buitenland zijn aangeschaft met een buitenlands statiegeldbewijs kan het statiegeld niet in Nederland worden teruggevorderd. Voor het terugvorderen van het statiegeld zullen deze flessen moeten worden ingeleverd in het land van herkomst.

Win een Happy Cocooning vuurtafel!

Bij registratie van je nieuwe Benegas Light maak je kans op een sfeervolle vuurtafel van Happy Cocooning.

Hoe maak ik kans?

 • Je moet woonachtig zijn in Nederland of België.
 • De actieperiode loopt t/m september 2018, de trekking vindt plaats in oktober 2018.

Voorwaarden
De winnaar wordt per e-mail geïnformeerd.
De prijs is niet inwisselbaar voor contant geld, diensten of andere goederen.
Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.

Happycocoon

Stuur direct uw vraag

Contactgegevens

 • Benegas
 • Zuiderzeestraatweg 1
 • 3882 NC Putten, Nederland

Onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang updates en aanbiedingen!
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.