Welke drukregelaar heb ik nodig voor Benegas light?

Dat hangt af van de inlaatdruk van het apparaat waarop de gasfles wordt aangesloten.

Voor een Benegas Light fles heb je altijd een DIN aansluiting nodig en voor een stalen fles een POLL aansluiten. Meer hierover vind je hieronder.

Inlaatdruk op de Benegas Light

Welke inlaatdruk het apparaat heeft waar je de gasfles op wil aansluiten staat in de handleiding van dat apparaat. Vaak wordt een 30Mbar drukregelaar gebruikt, deze voldoet namelijk in de meeste gevallen. Om deze aan te sluiten op een Benegas Light gasfles heb je dan vervolgens een DIN aansluiting nodig.

DIN en POL

Benegas Light gasflessen hebben altijd een DIN-aansluiting (buitendraads). Stalen gasflessen van Benegas hebben een POL-aansluiting (binnendraads). Hier heb je dus altijd verschillende drukregelaars voor nodig.

Truma drukregelaar

Bezitters van caravans en campers maken vaak gebruik van automatische omschakelaars van Truma voor toepassing op 2 flessen. Bij de Truma Duomatic is een speciaal verlengstukje nodig. Let op bij de aansluiting: De regelaar moet afdichten op het rubber in de fleskraan of een rubberring in de regelaar. Stevig handvast aandraaien volstaat voor een gasdichte aansluiting dankzij het aanwezige rubber. Controleer na montage de aansluiting op de fleskraan altijd op lekkage, bijvoorbeeld met behulp van sop: afwasmiddel opgelost in water.

Slangpilaar en wartel

Daarnaast heeft het type gasslang ook invloed op de drukregelaar die je nodig hebt. Sommige gasslangen zijn uitsluitend aan te sluiten op een slangpilaar (met spanbeugels), terwijl andere alleen zijn aan te sluiten op een 1/4 wartel linksom.

Benieuwd hoe een gasdrukregelaar werkt? Klik dan op onderstaande knop!

Werking gasdrukregelaar

Welke drukregelaar heb ik nodig voor Benegas light?