Gastank aan huis of in de tuin

Is uw huis niet is aangesloten op het aardgasnetwerk? Dan is propaan een goede optie. Benegas garandeert een zorgeloze plaatsing aan huis of in de tuin. Onze specialisten adviseren u bij de keuze uit ons breed assortiment van propaangastanks met een inhoud van 1.000 tot 40.000 liter.

Meer over gastanks

Gastank met propaangas

Een Propaan gastank van Benegas is de beste optie voor uw woning als deze niet is aangesloten op het aardgasnetwerk. Propaangas is ideaal voor verwarming en warmwatervoorziening van uw huis. Na installatie van uw propaangas tank zorgt Benegas voor de navulling van uw gastank. U heeft geen omkijken meer naar de tank en u bent verzekerd dat uw tank voldoet aan alle veiligheidseisen. Contact gaat direct via lokale Area Managers. Deze Area Managers zijn specialisten op het gebied van het huren of kopen van gastanks. Neem contact op onderaan deze pagina en geniet van alle voordelen van propaangas!

Telemetriesysteem

Ga onbezorgd en warm de winter door dankzij het telemetriesysteem. Met telemetrie bent u altijd verzekerd van een volle gastank. Het systeem geeft een automatische melding wanneer de tank bijna leeg is. Het telemetriesysteem zorgt voor een automatische melding aan ons wanneer u weer toe bent aan een nieuwe gaslevering. Of het stuurt u vroegtijdig een SMS, zodat u zelf kan bepalen wanneer u gas bestelt.

Lees verder

Expansieruimte

De gastank bevat vloeibaar propaangas, echter nooit gevuld voor 100%. Er dient altijd sprake te zijn van een expansieruimte. Deze ruimte boven het vloeibare gas is nodig om gasdamp te vormen.

De mate waarin de tank dit proces kan continueren wordt onder meer bepaald door de grootte van de vloeistofspiegel, de restinhoud van de tank en de temperatuur van de omgeving (verdampingscapaciteit). Het Benegas telemetriesysteem houdt dit nauwkeurig voor u bij.

Eigen kleur

Een gastank is een drukvat. Iedere kleur heeft een mate van warmteabsorptie. Hoe donkerder de kleur van de tank des te meer warmteabsorptie bij direct zonlicht. De invloed van dergelijke externe warmte dient te worden geminimaliseerd. De tank kan de toenemende druk weliswaar weerstaan, maar mocht de druk in de bulktank te hoog oplopen dan treedt de beveiliging in werking waardoor de druk wordt verlaagd (afblazen). De door Benegas gebruikte zachtgroene kleur is de best warmtewerende kleur voor een gastank. Bovendien past het zachte groen goed in een landelijk karakter.

 

Veiligheid

Veiligheid staat bij ons bovenaan de prioriteitenlijst. En dat bewijzen wij al 90 jaar! Propaangas is een specialistisch product dat op de juiste manier moet worden opgeslagen, vervoerd en behandeld.

Meer over veiligheid

 

Een duurzame toekomst

Op zoek naar een duurzame energiebron?

Voor al onze bulk èn gasflessen zijn wij overgestapt op groene propaan middels CO2-compensatie. Zo is propaan niet alleen goed voor uw portemonnee, maar ook een goed alternatief voor aardgas of olie. De CO2-uitstoot van het door u verbruikte brandstof wordt gecompenseerd door ‘Carbon Credits’ aan te schaffen. Met deze carbon credits investeren wij in verschillende mooie projecten die ervoor zorgen dat de aarde weer wat groener wordt. Zo dragen we samen bij aan een duurzamere manier van energieconsumptie. Kijk bij projecten voor meer informatie.

Projecten

Benegas ontzorgt!

Met de Winter Warm Garantie van Benegas gaat u onbezorgd de winter in.

Benegas regelt alles voor u van levering tot keuring. Geen zorgen meer over een lege tank: via telemetrie leveren wij automatisch uw gas. Via maandelijkse voorschotten vermijdt u een hoge rekening.

Benegas heeft naast de Winter Warm Garantie ook andere pakketten. Kies de formule die bij u past.

Stuur direct uw vraag in

Bespaarcheck

U kunt heel makkelijk geld besparen op de energiekosten door over te stappen van olie naar propaan. Propaangas is een schone energiebron voor het creëren van behaaglijke warmte, kookcomfort en warmwatervoorziening.

* Lees meer over minder uitstoot door propaangas.

Doe de bespaarcheck