Een duurzame energiebron

Het Europees klimaatakkoord zet in op volledig CO2-neutraal produceren. Wist u dat propaangas een milieuvriendelijke keuze is?

Propaan lijkt veel op aardgas en in het gebruik zijn er geen verschillen. Beide zijn milieuvriendelijke energiebronnen, met een bijzonder zuivere verbranding, lage CO2– en zwaveluitstoot en vrijwel geen fijnstof emissie. Het verschil is dat propaan een restproduct is van de raffinage van aardolie of de winning van aardgas. Propaangas is daarom een prima transitiebrandstof. Download de brochure en lees wat Benegas voor u kan betekenen in de energietransitie.

Bij Benegas werken we dagelijks aan een groenere toekomst door de CO2-uitstoot van ons propaangas te compenseren. Klanten kunnen jaarlijks bij ons een certificaat aanvragen. Met dit certificaat kunt u aantonen dat het door u gebruikte propaan gecompenseerd is.

Brochure Energietransitie CO2-certificaat

Samen hebben wij 59.447 ton CO2 gecompenseerd in 2020.

Dit staat gelijk aan:

CO2 compensatie

CO2-certificaat aanvragen

Vul het aanvraagformulier in en ontvang in februari/maart 2022 uw persoonlijke certificaat.

Lees meer over de projecten

Onze projecten

Carbon Credits

Wij compenseren de CO2-uitstoot, waar wij door de verkoop van ons propaan verantwoordelijk voor zijn. Dit doen we door ‘Carbon Credits’ aan te schaffen. Met deze carbon credits investeren wij in verschillende mooie projecten die ervoor zorgen dat de aarde weer wat groener wordt, bijvoorbeeld in Zimbabwe of Thailand. Zo leveren we samen een bijdrage aan de doelen van de United Nation.

Zimbabwe

Kariba Redd+ Zimbabwe
In Zimbabwe investeren wij onze Carbon Credits in het project Kariba. Hiermee stoppen wij de ontbossing en beschermen een regio van bijna 800.000 hectare. We investeren in de toekomst van de jongste generatie door de scholen op te knappen en te voorzien van goed lesmateriaal. Daarnaast leiden we de bevolking op tot bijvoorbeeld imker en zorgen we voor gelijke kansen voor vrouwen. Juist door te investeren in kennis zorgen we er voor dat ook in de toekomst het bosbeheer daar in goed handen is.

Lees meer over dit project

Thailand

Kalasin Wastewater Treatment Thailand
Thailand is met een marktaandeel van 75% veruit de grootste producent van Cassave producten. Voor het proces van het drogen van cassavezetmeel is veel water nodig, wat tot enorme hoeveelheden afvalwater met een hoge concentratie organische materiaal leidt met een stevige hoeveelheid methaanuitstoot. Methaan is zeer schadelijk voor de ozon-laag. Daarom is een gesloten systeem ontwikkeld voor Kalasin waarmee het methaan wordt gewonnen als BioGas en ingezet voor het productieproces. Dit vermindert het watergebruik en de luchtverontreiniging, daarnaast verminderen we met dit project de CO2 uitstoot met 29.000 ton op jaarbasis!

Lees meer over dit project

Carbon Credits van South Pole

Een groene toekomst start vandaag

De projecten die wij ondersteunen ter compensatie van onze CO2-uitstoot zijn zorgvuldig geselecteerd of ontwikkeld door South Pole. Het zijn projecten die een meetbaar positief effect hebben op het klimaat. En die voldoen aan de doelstellingen van het Verdrag van Parijs en de VN-doelstellingen voor duurzame ontwikkeling. Vandaag de dag heeft South Pole:

  •  > 700 projecten uitstaan;
  • in > 70 verschillende landen;
  • > 170 miljoen ton CO2 gecompenseerd;
  • > 75.000 km grond beschermd of hersteld.

Benegas is sinds 2019 partner van South Pole en heeft Benegas sindsdien 177.528 ton CO2 gecompenseerd. Kijk voor meer informatie op de website van South Pole.

Duurzaam ondernemen met biopropaan

Met biopropaangas gaat u nog een stap verder in duurzaamheid.

Tussen de samenstelling of werking van propaan of biopropaan zit geen verschil. Propaan heeft al een relatief lage impact op het milieu. Het geeft een schone verbranding met weinig fijnstof en NOx. Biopropaan wordt echter uitsluitend geproduceerd uit duurzame grondstoffen, zoals plantaardige oliën en restafval. Biopropaan is daarmee een volledig fossielvrije brandstof die de CO2 tot 80% reduceert.

Biopropaan is nog niet op grote schaal verkrijgbaar, maar u kunt als ondernemer wel al een stap maken richting een duurzame bedrijfsvoering. Benegas kan u hierbij helpen en biedt als enige leverancier in Nederland de optie om biopropaan af te nemen. Heeft u interesse? Maak dan vrijblijvend een afspraak met een van onze adviseurs.

Maak een afspraak

Contactgegevens

  • Benegas
  • Zuiderzeestraatweg 1
  • 3882 NC │ Putten
  • KvK: 08024005

Onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang updates en aanbiedingen!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.