Custom made propellants

Op onze eigen bedrijfslocatie stellen wij de gewenste druk van het drijfgas exact voor je samen.

Onze geurloze propellants zijn uitstekend geschikt voor onder meer de cosmetische industrie, voor de voedselverpakkingsindustrie en als schuimmiddel.

propellants monster

Onze mogelijkheden

Onze propellants, ook wel drijfgassen genoemd, bestaan uit propaan, iso-butaan en/of n-butaan.

De gassen worden door ons ontgeurd en de mengsels worden exact op druk samengesteld. Iedere gewenste druk tussen 1.2 en 7.0 bar (bij 20 °C) kan geproduceerd worden. Onze propellants zijn maatwerk!

Onze locatie in Putten is uitstekend centraal in Nederland gelegen. Hier hebben we de opslag, ontgeurings- en mengfaciliteiten speciaal voor de drijfgassen. Onze propellants leveren wij internationaal middels speciale tankwagens en met iso-containers. Benegas staat voor hoge kwaliteitsproducten en flexibele levering.

 

Toepassingen

Een vrij dikke substantie zoals verf heeft uiteraard een andere druk nodig dan bijvoorbeeld het veel dunnere materiaal van een haarlak of insectenspray.

Daarnaast zijn er meer variabelen denkbaar die de druk van een spuitbus bepalen, zoals de opening van de spray-dop. Propellants zijn dus per definitie maatwerk. Het mooie van propellants op basis van propaan & butaan is dat ze dezelfde druk behouden tot het product geheel uit de bus is. Dankzij de controleerbare druk kent deze vorm van drijfgas veel mogelijkheden. Onze drijfgassen vindt u onder meer in cosmetica, luchtverfrissers, insectensprays, verfbussen en in de farmaceutische industrie.

propellents
reukloos gas

Veiligheid

Benegas is lid van de Nederlandse Aerosol Vereniging (NAV).

Daarmee zet Benegas zich in voor de belangen van de Nederlandse Aerosolindustrie in haar relatie tot milieu- en consumentenorganisaties. Daarnaast is Benegas ISO 9001 gecertificeerd door TÜV Nederland. Hiermee voldoen wij aan de gestelde kwaliteits- en betrouwbaarheidseisen. Zo bent u verzekerd van een kwaliteitsproduct en een betrouwbare service.

iso_9001  nav_logo

 

Stuur direct uw vraag in