Landelijke adviesprijs LPG, per liter inclusief BTW

De huidige LP Autogas prijs is: €0.979
0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 , 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9

Service, kwaliteit en betrouwbaarheid

Ontmoet Benegas Autogas: jouw go-to voor alles wat met autogas te maken heeft. Met meer dan 90 jaar ervaring weten we precies hoe we jouw tankstation naar een hoger niveau kunnen tillen. Benegas Autogas is de nieuwe naam voor LP Autogas.

Veiligheid komt bij ons op de eerste plaats, dat is iets wat nooit verandert. Maar we zorgen er ook voor dat je profiteert van prima prijzen en een top service. We helpen je graag met het kiezen van de juiste oplossingen die makkelijk zijn in gebruik en goed voor je portemonnee.

Wij geloven in de wereld van autogas. Door actief deel te nemen aan nationale en internationale organisaties, zorgen we dat jouw stem gehoord wordt. Kies voor Benegas Autogas en ga voor ervaring, innovatie en een service die je nergens anders vindt.

Wat is autogasNeem contact op

Wat is autogas?

Liquified Petroleum Gas

LPG is een afkorting van ‘Liquified Petroleum Gas’, LPG ontstaat bij de raffinage van ruwe olie. Daarnaast wordt LPG in grote hoeveelheden gewonnen als natuurlijk gas uit de aardgasvelden. Dit autogas is relatief goedkoop te produceren. Er zijn namelijk minder toevoegingen nodig om het geschikt te maken als autobrandstof.

Propaan & Butaan

LPG is een mengsel van propaan en butaan. Onder druk verandert het eenvoudig van gas naar vloeistof. Een gastank voor een auto bevat vloeibare LPG; als de druk wordt weggenomen wordt LPG weer gasvormig. Daarbij neemt het volume zo’n 250 keer toe. Hierdoor ontstaat een stevige gasdruk die zichzelf richting motor stuwt, waardoor je meestal geen pomp nodig hebt.

Octaangetal

Vergeleken met ruwe benzine heeft LPG een hoog octaangetal. Dit is van belang voor de compressie van de brandstof in de cilinderkamers. Naarmate een brandstof zich beter laat samenpersen (hoog octaangetal), krijgt de zuiger ook een grotere reactieslag bij ontbranding. In tegenstelling tot ruwe benzine heeft LPG dan ook geen octaanverhogende toevoegingen nodig. Wel krijgt LPG een reukstof toegevoegd genaamd Ethyl Mercaptan, omdat het gas van nature geur- en kleurloos is. Zo kan het geroken worden als er onverhoopt ergens een gaslek ontstaat.

De nummer 1 leverancier in autogas voor tankstationhouders & consumenten

Bij ons vind je niet alleen de beste service en kwaliteit, maar ook een echte partner die met je meedenkt. Of het nu gaat om eenvoudige tips of complexe technische vraagstukken, we staan altijd voor je klaar. En we zetten ons volop in voor autogas, omdat we geloven dat het een slimme keuze is voor iedereen.

Autogas

Voor tankstationhouders

Wij zijn uiteraard altijd geïnteresseerd in het uitbreiden van ons LP Autogasnetwerk. Voor een succesvolle samenwerking kent de autogasmarkt een aantal kritieke succesfactoren. Deze houden onder meer verband met veiligheid en de daarmee gemoeide investeringen, maar ook het servicelevel van de stationhouders richting de klant is van groot belang. Voor deze vraagstukken hebben wij veel oplossingen en ideeën. Neem daarvoor gerust contact met ons op. LP Autogas staat voor je klaar met technische service en commerciële ondersteuning!

Contact

Voor consumenten

Het is voor veel weggebruikers zeker interessant om een autogas-installatie in te laten bouwen of een auto te kopen die al op gas rijdt. Er komen bovendien steeds meer auto´s op de markt die vanaf de tekentafel voor autogas zijn ontwikkeld. Voor een ombouwinstallatie in een bestaande auto kan je je investering al snel terugverdienen.
Het rijden op autogas is goed voor de portemonnee en ook voor het milieu is autogas een betere keuze. Autogas is ten opzichte van diesel en benzine het minst milieubelastend, omdat het een lagere emissie heeft volgens het uitgebreide Europese Emissie Test Programma.

Kijk voor meer informatie over rijden op autogas ook op de website van Platform Autogas!

Spring day

Stuur direct uw vraag in