Informatie voor verkooppunten

Samen zorgen we voor een breed aanbod bij verkooppunten

De distributie van onze gasflessen verloopt via onze Premium Partners. Hierdoor bieden we onze klanten een breed aanbod. En we verminderen de CO2-uitstoot doordat ritten beter gecombineerd kunnen worden. Zo gaan we samen voor een duurzamere toekomst! Wij voorzien onze partners van alle benodigde materialen en informatie. Op deze pagina vindt u:

  • Een overzicht van de Premium Partners.
  • Logo’s en afbeeldingen van de gasflessen die u kunt downloaden.
  • Uitleg over het bestellen en retourneren van gasflessen.
  • Opslageisen voor gasflessen
  • De procedure bij beschadigde gasflessen.

Promotiemateriaal

Op zoek naar materiaal voor uw eigen winkel?

Hieronder treft u beeldmateriaal en logo’s voor drukwerk en online promotie van onze producten. In de merkrichtlijnen staat hoe u de logo’s op de juiste manier inzet. Heeft u andere wensen of aanvullende vragen? Neem dan even contact op met de afdeling marketing via marketing@benegas.com.

Benegas Light Benegas Comfort Steel Benegas Professional Campingaz

Opslag gasflessen

Veiligheid, continuïteit en betrouwbaarheid staan centraal in ons handelen

Qua veiligheid kunt u het beste de gasflessen buiten opslaan. Een opslag van gasflessen in de buitenlucht heeft natuurlijke ventilatie en is beter bereikbaar voor hulpdiensten. Voor opslag van gasflessen met een totaal volume van <125 liter gelden geen eisen. Bij het aantal liters wordt uitgegaan van de waterinhoud van de gasfles. Dit geldt voor volle en lege flessen. Daarom moeten ook lege flessen in de opslagvoorziening worden opgeslagen. Enkel nooit eerder gevulde flessen (demoflessen) vormen een uitzondering hierop. Download de Opslageisen voor gasflessen voor een beknopte samenvatting van de regelgeving, die als leidraad is bedoeld voor de opslag van propaan in gasflessen.

Opslageisen gasflessen

Beschadigde flessen

Zijn de ingeleverde gasflessen representatief voor verkoop?

Voor flessen met zware beschadigingen vergoeden wij geen statiegeld. Het betreft opzettelijk toegebrachte schade of schade door ruwe omgang. Als verkooppunt controleert u de status van de fles en neemt u beschadigde flessen uit de roulatie. De klant die een lege zwaar beschadigde fles omwisselt, moet een nieuwe fles aanschaffen en betaalt hiervoor opnieuw statiegeld. De fles wordt duidelijk gelabeld of gemerkt (met bijvoorbeeld een watervaste stift) als ‘DEFECT’.

Niet acceptabele schades:

  • Smeltschades; door bijvoorbeeld een vuurtafel of BBQ
  • Afgezaagde of anderszins vervormde kappen.
  • Niet verwijderbare vervuiling of aanslag, zoals verf of teer en andere substanties