Gastank voor zakelijk gebruik

Dankzij onze meer dan 90 jaar ervaring is geen branche ons vreemd. Voor ieder vraagstuk hebben we inmiddels een beproefde oplossing klaar staan. Onze specialisten zijn u graag van dienst.

Meer over gastanks

Toepassingen gastank

Propaangas is een stabiele, constante en flexibele energiebron dankzij een hogere verbrandingstemperatuur (in vergelijking met andere brandstoffen). Ontdek welke professionele propaangasoplossing bij u past.

Verwarming van opslag- en kantoorruimtes

Propaangas verwarmt grote ruimtes zoals kantoren en loodsen snel naar de gewenste temperatuur. Met een hoge calorische waarde is propaan namelijk de ideale energiebron voor infrarood-, warmelucht- of straalkachels.

Heftrucks en intern transport

Voordelig en efficiënt laden en lossen met een lage uitstoot? Dat begint met de juiste brandstof. Steeds meer heftrucks schakelen daarom over op CO2-neutraal propaangas. Benegas levert, installeert en onderhoudt uw gastank en propaanvulstation. Een groene oplossing die u tijd bespaart!

Propaan in de industrie

Propaangas is een vaak gekozen energiebron in de glas- en keramiekindustrie. Dankzij de hoge verbrandingstemperatuur verzekert propaan een stabiele en flexibele warmtebron geschikt voor smelt- bak- en droogovens.

Telemetriesysteem

Ga onbezorgd en warm de winter door dankzij het telemetriesysteem. Met telemetrie ben je altijd verzekerd van een volle gastank. Het systeem geeft een automatische melding wanneer de tank bijna leeg is. Deze geeft ons het signaal dat wij gas moeten leveren op het moment dat dat nodig is. Echter, u kunt van ons ook een SMS ontvangen, zodat u zelf kunt doorgeven wanneer u ons gas wenst te ontvangen.

Lees verder

Expansieruimte

Een gastank bevat vloeibaar propaangas en is nooit 100% gevuld. Deze expansieruimte laat het vloeibare gas toe om gasdamp te vormen. Dit proces is afhankelijk van de grootte van de vloeistofspiegel, de restinhoud van de tank en de omgevingstemperatuur (verdampingscapaciteit). Het Benegas telemetriesysteem houdt deze factoren nauwkeurig voor u bij.

Eigen kleur

Elke gastank is een drukvat. Wist u dat de kleur van een tank invloed heeft op de interne druk? Een donkere kleur absorbeert namelijk meer warmte dan een lichte kleur bij direct zonlicht. Die invloed van externe warmte moet zo laag mogelijk zijn. De beste warmte werende kleur is de kenmerkende zachtgroene kleur van Benegas. En als de druk in de tank toch hoog oploopt? Dan verlaagt het beveiligingssysteem deze automatisch.

Veiligheid

Propaangas moet een specifieke manier worden opgeslagen, vervoerd en behandeld. Veiligheid staat bij ons dus voorop. En dat bewijzen we al 85 jaar!

Meer over veiligheid

Een duurzame energiebron

Op zoek naar een duurzame energiebron?

Voor al onze bulk èn gasflessen zijn wij overgestapt op groene propaan middels CO2-compensatie. Zo is propaan niet alleen goed voor uw portemonnee, maar ook een goed alternatief voor aardgas of olie. De CO2-uitstoot van het door u verbruikte brandstof wordt gecompenseerd door ‘Carbon Credits’ aan te schaffen. Met deze carbon credits investeren wij in verschillende mooie projecten die ervoor zorgen dat de aarde weer wat groener wordt. Zo dragen we samen bij aan een duurzamere manier van energieconsumptie. Kijk bij projecten voor meer informatie.

Klanten kunnen jaarlijks bij ons een certificaat aanvragen. Met dit certificaat kunt u aantonen dat het door u gebruikte propaan gecompenseerd is.

Projecten

Stuur direct uw vraag in

Bespaarcheck

U kunt heel makkelijk geld besparen op de energiekosten door over te stappen van olie naar propaan. Propaangas is een schone energiebron voor het creëren van behaaglijke warmte, kookcomfort en warmwatervoorziening.

* Lees meer over minder uitstoot door propaangas.

Doe de bespaarcheck