Beef & Ribs summer style

Beef & Ribs summer style

Wij zijn zo dol op de zomer! Lekker veel buiten zijn en genieten van een mooi stukje vlees van de BBQ. En kiezen? Dat is niets, daarom een lekkere combi van Beef Bavette en Lambsrack -> grilled to indulge.

Wat heb je nodig?

1 Beef Bavette (+/- 700 g) , 1 Lambsrack (10 ribjes) , Ras el Hanout, peper, zout, verse marjoraan, 3 grote  uien, roomboter en olijfolie.

Bereiding Beef & Ribs summer style

Grillmethode: Indirect en direct – 300 C
Voorbereiden: 10 minuten
Bereiding: +/- 15 minuten

Wrijf de Beef Bavette in met Ras el Hanout en wat olijfolie, laat hem lekker rusten terwijl je de Lambsrack onder handen neemt. Wrijf deze stevig in met wat zout, veel versgemalen zwarte peper en marjoraan.  Leg het Lambsrack eerst even boven het vuur om het stevig aan beide zijden dicht te schroeien. Leg het daarna op indirect grillen en sluit het deksel voor zon’n 10 minuten. Grill ook de beef bavette eerst even boven het vuur en daarna gezamelijk nog even 5 minuutjes indirect grillen met dichte deksel.

Maak ondertussen een lekkere warme relish van de grofgesneden uien, veel roomboter, zout peper en marjoraan.

Als beide stukken vlees licht meegeven als je er met de spatel op duwt zijn ze mooi sappig en rosé! Snijd ze in royale repen en serveer het op een grote houten plank. Heerlijk!

Maak hier natuurlijk gepofte aardappels bij met zo’n lekker smeltende saus van creme fraîche. Roer hiervoor een bekertje creme fraîche aan met bieslook, zout, knoflookpoeder en lekker veel vers gemalen zwarte peper.

Eet smakelijk!

Wil je meer inspiratie opdoen voor een heerlijke BBQ? Dat kan! Check dan onze recepten pagina waar wij in de zomer om de week heerlijke nieuwe recepten toevoegen van verschillende personen! Voor iedereen wel iets lekkers!