Agrarisch gebruik

Dankzij meer dan 85 jaar ervaring in de agrarische branche is niks ons vreemd. Voor ieder vraagstuk hebben we inmiddels gedegen oplossingen voor u klaar staan. Onze specialisten zijn u graag van dienst.

Propaangas heeft een vaste plek gevonden in de veehouderij. De flexibele energiebron is een voorbeeld van een milieu- en energievriendelijke oplossing voor het verwarmen van stallen en drooginstallaties.

Lees meer Meer over duurzaamheid

Stalverwarming en pluimvee

In de veehouderij is propaan een belangrijke energiebron. Een eigenschap van propaangas is de hoge calorische waarde, daardoor is het gas nauwkeurig te controleren. Deze eigenschap is belangrijk voor het verwarmen van stallen. De klimaatomstandigheden in de stal moeten afgestemd zijn op de juiste leeftijd/stadium van kalveren of varkens. Propaan is makkelijk controleerbaar en zorgt voor de optimale temperatuur.
Jong pluimvee is kwetsbaar voor de kou.  De warmte die vrijkomt door verwarming met propaan is vochtig. Dit creëert een stressvrije omgeving voor het pluimvee. Het verbrandingsproces van propaan is dusdanig schoon, dat het leefmilieu van de dieren onaangetast blijft.

Telemetriesysteem

Ga onbezorgd en warm de winter door dankzij het telemetriesysteem. Met telemetrie bent u altijd verzekerd van een volle gastank. Het systeem geeft een automatische melding wanneer de tank bijna leeg is. Het telemetriesysteem kan volledig automatisch of stuurt u vroegtijdig een SMS, zodat u zelf kan bepalen wanneer u gas wilt.

Lees verder

Expansieruimte

De propaantank bevat vloeibaar propaangas, echter nooit voor 100%. Er dient altijd sprake te zijn van een expansieruimte. Deze ruimte boven het vloeibare gas is nodig om damp te vormen van het vloeibare gas.

De mate waarin de tank dit proces kan continueren wordt bepaald door onder meer de grootte van de vloeistofspiegel, de restinhoud van de tank en de temperatuur van de omgeving (verdampingscapaciteit). Het Benegas Telemetrie-systeem houdt dit nauwkeurig voor u bij.

Eigen kleur

Een gastank is een drukvat. Iedere kleur heeft een mate van warmteabsorptie. Hoe donkerder de kleur des te meer warmteabsorbtie bij direct zonlicht. De invloed van dergelijke externe warmte dient te worden geminimaliseerd. De tank kan de toenemende druk weliswaar weerstaan, mocht de druk in de bulktank te hoog oplopen dan treedt de beveiliging in werking waardoor de druk wordt verlaagd (afblazen).

Veiligheid

Veiligheid staat bij ons bovenaan de prioriteitenlijst. En dat bewijzen wij al 60 jaar! Propaangas is een specialistisch product dat op de juiste manier moet worden opgeslagen, vervoerd en behandeld.

Meer over veiligheid

kasverwarming

Kasverwarming

De verwarming van kassen beschermt tegen vorst en zorgt voor een constante temperatuur. Verwarmen met propaangas geeft twee bijproducten: CO2 en water. Deze bijproducten dragen bij aan de optimale omgeving voor planten en helpen de gewassen met ontwikkelen en het groeiproces te bevorderen. De verbranding van propaan is schoon en veroorzaakt geen schade aan het groeiproces.

Vragen? Stel ze!

Stuur direct je vraag in

Bespaarcheck

U kunt heel makkelijk geld besparen op de energiekosten door over te stappen van olie naar propaan. Propaangas is een schone energiebron voor het creëren van behaaglijke warmte, kookcomfort en warmwatervoorziening.

Doe de bespaarcheck

Contactgegevens

  • Benegas
  • Zuiderzeestraatweg 1
  • 3882 NC │ Putten
  • KvK: 08024005