Benegas neemt Primagaz NL over

Vanaf 1 juli 2021 zijn Primagaz en Benegas (onderdeel van DCC plc) in Nederland samen verder gegaan onder de naam Benegas. Als specialisten op het gebied van propaangas (in flessen en bulktanks) bundelen zij hun krachten, om de klant in de toekomst nog beter te kunnen bedienen. Benegas heeft met deze overname een goede uitgangspositie om een positieve bijdrage te leveren aan de energietransitie in Nederland.

De naam Primagaz verdwijnt uit Nederland, de producten en activiteiten worden onder de naam Benegas voortgezet. De overname betreft circa 45 medewerkers en 4 gasdepots.


Benegas, specialist op het gebied van propaangas

Al meer dan 85 jaar is Benegas specialist op het gebied van vloeibaar gas. Wij leveren CO2-gecompenseerd propaangas in bulk, gastanks of gasflessen, autogas en koudemiddelen.

“De overname van Primagaz Nederland is in lijn met onze strategie om de beste en meest veilige vloeibare gasoplossingen te bieden voor energievraagstukken. Door onze krachten te bundelen kunnen we onze klanten beter bedienen en bouwen we ons assortiment aan gasflessen verder uit”, aldus Managing Director Gert-Jan Davidzon.

Propaangas is een veelzijdige, veilige en gebruiksvriendelijke energieoplossing.


Wat gaat er veranderen?

Voor bestaande klanten van Primagaz wijzigt er niet zoveel.

Afspraak = afspraak

Leveringen en contracten lopen gewoon door zoals afgesproken. Wij zullen onze klanten de komende tijd zo goed mogelijk informeren over eventuele kleine veranderingen.

Naamsverandering

Wel zal de naam Primagaz geleidelijk uit het Nederlandse straatbeeld verdwijnen. We doen dit stap voor stap. Primagaz Nederland BV heet in de overgangsfase Nederland LPG BV, handelend onder de naam Benegas.


Veelgestelde vragen

Veranderen de contactgegevens?

Als u een contract had met Primagaz kunt u contact opnemen met:
info@benegas.com
Klantenservice: 0800-0229080
Buiten Nederland: +31 575 582200

Wijzigt mijn klantnummer?

Uw klantnummer blijft hetzelfde.

Krijg ik een Benegas tank?

U houdt dezelfde tank die u nu heeft. Als de tank wordt gewisseld, krijgt u een tank met Benegas logo erop. Tot die tijd rijdt er een team rond van Benegas om alle tanks te voorzien met een Benegas logo.

Bekijk alle vragen