Benegas neemt Primagaz NL over

Met ingang van 1 juli 2021 gaan Primagaz en Benegas (onderdeel van DCC plc) in Nederland samen verder onder de naam Benegas. Als specialisten op het gebied van propaangas (in flessen en bulktanks) bundelen zij hun krachten, om de klant in de toekomst nog beter te kunnen bedienen. Benegas heeft met deze overname een goede uitgangspositie om een positieve bijdrage te leveren aan de energietransitie in Nederland.

De naam Primagaz verdwijnt uit Nederland, de producten en activiteiten worden onder de naam Benegas voortgezet. De overname betreft circa 45 medewerkers en 4 gasdepots. De komende periode wordt gebruikt om te kijken hoe beide bedrijven het beste kunnen worden samengevoegd.


Benegas, specialist op het gebied van propaangas

Al meer dan 85 jaar is Benegas specialist op het gebied van vloeibaar gas. Wij leveren CO2-neutraal propaangas in bulk, gastanks of gasflessen, autogas en koudemiddelen.

“De overname van Primagaz Nederland is in lijn met onze strategie om de beste en meest veilige vloeibare gasoplossingen te bieden voor energievraagstukken. Door onze krachten te bundelen kunnen we onze klanten beter bedienen en bouwen we ons assortiment aan gasflessen verder uit”, aldus Managing Director Gert-Jan Davidzon.

Propaangas is een veelzijdige, veilige en gebruiksvriendelijke energieoplossing.


Wat gaat er veranderen?

Voor bestaande klanten van Primagaz wijzigt er in eerste instantie niet zoveel.

Afspraak = afspraak

Leveringen en contracten lopen gewoon door zoals afgesproken. Wij zullen onze klanten de komende tijd zo goed mogelijk informeren over eventuele kleine veranderingen.

Naamsverandering

Wel zal de naam Primagaz geleidelijk uit het Nederlandse straatbeeld verdwijnen. We doen dit stap voor stap. Primagaz Nederland BV heet in de overgangsfase Nederland LPG BV, handelend onder de naam Benegas.


Veelgestelde vragen

Veranderen de contactgegevens?
De bij Primagaz klanten bekende mailadressen wijzigen naar @benegas.nl. Overigens blijven de mailadressen met @primagaz.nl voorlopig nog gewoon actief.

Als u een contract heeft met Primagaz kunt u contact opnemen via uw vertrouwde contactpersoon, of via:
www.mijn.primagaz.nl
klantenservice@benegas.nl
Klantenservice: 0800-0137
Buiten Nederland: +31 575 582200

Wij informeren u tijdig als hierin iets gaat wijzigen.

Wijzigt mijn klantnummer?

Uw klantnummer blijft hetzelfde.

Krijg ik een Benegas tank?

U houdt dezelfde tank die u nu heeft. Als de tank wordt gewisseld, krijgt u een tank met Benegas logo erop. Als u een tank heeft die op een zichtlocatie staat, zou het kunnen dat we eerder al contact met u opnemen om uw tank van een Benegas logo te voorzien.

Bekijk alle vragen