Interactive voice response

We krijgen een ‘interactive voice response’ systeem!

In april krijgen we een ‘Interactive Voice Response’ systeem (IVR), beter bekend als een ‘keuzemenu’.

Een keuzemenu zorgt ervoor dat de beller zonder tussenkomst van een persoon rechtstreeks bij de juiste afdeling terechtkomt. Door middel van een spraakcomputer worden de keuzes voor de beller uitgelegd, waarna men een keuze kan maken. Dit IVR systeem wordt ingezet om onze telefonische bereikbaarheid te verbeteren.

Hoe werkt het?

Wanneer je contact opneemt met Benegas krijg je via dit systeem drie keuzes, namelijk de klantenservice, technische dienst en financiële afdeling. Slechts drie keuzes houdt het bovendien overzichtelijk en snel voor de beller. Geen ellenlange keuzemenu’s dus! De gewenste keuze kun je eenvoudig intoetsen op de telefoon. Mocht het voorkomen dat iedereen bij de technische dienst of financiën in gesprek is, dan kom je ook bij de klantenservice terecht. Zij blijven immers het centrale aanspreekpunt voor allerhande zaken.

Bijvoorbeeld: Je zit thuis en krijgt een sms via ons telemetriesysteem. Je kunt je gas online bestellen, maar vandaag bel je naar 0800 0229080 om bij onze klantenservice een bestelling te plaatsen. Direct krijg je de keuze om doorverbonden te worden met de klantenservice, technische dienst of financiën, waarbij je in dit geval kiest voor de klantenservice. Je krijgt vervolgens iemand van de klantenservice aan de telefoon om het propaangas te bestellen. Door dit keuzemenu krijg je niet eerst iemand van bijvoorbeeld de technische dienst aan de telefoon, waardoor je twee keer moet uitleggen dat je gas wilt bestellen. Dit scheelt je dus tijd en voorkomt irritatie, omdat je nu lekker vlot geholpen bent!

De voordelen!

Dit systeem zorgt er dus voor dat je gerouteerd wordt naar de juiste afdeling of betreffende medewerker. Dit scheelt voor jou dus het wachten én het doorverbinden tot je bij de juiste persoon bent uitgekomen. Hierdoor komen bijvoorbeeld jouw technische vragen dus ook niet bij de klantenservice terecht én hoef je jouw verhaal maar één keer te doen.

Tot slot, wij kunnen hierdoor ook een stuk efficiënter werken én verbetert onze telefonische bereikbaarheid dus. Met dit interactive voice response systeem hopen we je nog beter van dienst te kunnen zijn!

Wil je in contact komen met Benegas? Bel ons dan op ons algemene nummer +31 (0)341 72 33 50! Een e-mail sturen mag natuurlijk ook altijd, ons e-mailadres is info@benegas.com