Gashaard op propaan

Gasgestookte sfeerhaard

Het vlammenbeeld van een gashaard ziet er tegenwoordig net zo uit als van een hout gestookte haard, maar dan zonder het slepen met houtblokken en de uitstoot van fijnstof (roetdeeltjes). Als u naast warmte en sfeer behoefte heeft aan comfort is een gasgestookte sfeerhaard een goede keuze. Wij leggen u graag uit waar u rekening mee moet houden als u kiest voor een op propaangas gestookte sfeerhaard.

Gashaard op propaangas

Er komen steeds meer wijken in Nederland zonder aardgas. Heeft u een woning zonder aardgas en wilt u toch het comfort en warmte van een gashaard, dan is propaangas een goede keuze. Een groot deel van de gashaarden zijn al geschikt voor gebruik met propaan, omdat het dezelfde eigenschappen heeft als aardgas. Het gas wordt niet via het (ontbrekende) aardgas distributienet, maar via een of meerdere gasflessen naar de gashaard geleid. Zo kunt u ook zonder aardgas onbezorgd genieten van sfeer en warmte.

Opslag van gasflessen

Propaangas is zwaarder dan lucht en verplaatst zich daarom naar de grond. Om veilig gebruik te maken van uw gashaard moeten de gasflessen goed opgesteld worden.

  • Plaats de gasflessen op een locatie met voldoende ventilatie.
  • Niet in de buurt van een kelderraam, beluchtingsrooster of put.
  • Bevestig een hoge gasfles met een ketting of muurbeugel tegen een muur.
  • Zorg voor een stevige stabiele ondergrond.
  • Bescherm de regelaar en gasslang tegen regen en UV licht.
  • Gebruik een goed geventileerde ruimte of opslagkast die afgesloten kan worden, zodat niemand er ongewenst aan kan zitten.

Benegas staal: een duurzame gasfles

De stalen gasflessen van Benegas zijn zeer geschikt voor een op propaan gestookte gashaard en bovendien een milieuvriendelijke keuze.

  • Stalen gasflessen hebben een grotere inhoud (tot 46,5 kg) en gaan daarom langer mee.
  • Het gas in de Benegas gasflessen is volledig CO2-gecompenseerd. Zo werken wij samen aan een schonere en mooie toekomst.

Met Benegas bent u zeker van duurzame energie. Lees meer over de Benegas gasflessen en zet de stap richting een groene planeet.