Veilig gasflessen vervoeren

Hoe kan ik veilig gasflessen vervoeren?

Veilig gasflessen vervoeren

Veiligheid staat bij Benegas Light voorop!

Daarom leggen we graag uit hoe je veilig gasflessen kan vervoeren, bijvoorbeeld van de winkel naar huis. We hebben dit kort en bondig verwoord in 6 tips die lekker overzichtelijk zijn.

Tip 1: zet gasflessen rechtop

Vervoer gasflessen rechtop, dit voorkomt dat flessen kunnen gaan rollen. Rollende flessen kunnen beschadigen, waardoor er in het ergste geval gas vrij kan komen.

Tip 2: zet gasflessen vast

Een gasfles kan het best vastgezet worden tijdens het vervoeren. In een aanhanger kan dat bijvoorbeeld met een spanband. In de auto zou je een gasfles in de gordel kunnen zetten. Het is afhankelijk van het vervoermiddel hoe je dit het beste kan doen.

Tip 3: niet in de zon of bij warmtebronnen

Zet een gasfles niet in de volle zon. Dit geldt natuurlijk ook voor andere warmtebronnen. Zeker in de zomer kan de temperatuur in een auto snel oplopen als deze in de volle zon staat. Wat ook zeker onverstandig is, is roken in de auto met een gasfles erin!

Tip 4: gaskraan dicht en alles ontkoppeld

Zorg dat elke gaskraan dichtgedraaid is, vóór je de gasfles gaat vervoeren. Verwijder ook de drukregelaar, gasslang en apparaat dat erop aangesloten is. Doe dit voor de zekerheid ook met lege flessen.

Tip 5: geen kinderen of (huis)dieren in de buurt

Voorkom dat kinderen en/of (huis)dieren bij de fles kunnen komen. Kinderen kunnen de gaskraan per ongeluk open draaien, met alle mogelijke gevaren van dien. Kinderen, maar ook (huis)dieren kunnen de gasfles per ongeluk omstoten, dat kan vervelende gevolgen hebben.

Tip 6: ventilatie tijdens het vervoeren

Controleer de gasfles voor vertrek op beschadigingen. Tijdens het vervoer is ventilatie belangrijk. Op een aanhanger staat een gasfles natuurlijk het best, maar in een auto kan het verstandig zijn om voor doorstroming van lucht te zorgen. Hierdoor zal eventueel ontsnapt gas zich minder snel ophopen.

Veilig gasflessen vervoeren is dus goed zelf te doen, mits je de bovenstaande tips hanteert!