Gasflessen laten vullen

Waarom mag je gasflessen niet laten (bij)vullen?

Waarom mag je gasflessen niet laten (bij)vullen? Dat is een vraag die wij vaker gekregen hebben. In dit nieuwste blog leggen we graag uit waarom dat is!

Een van de vele voordelen van Benegas Light is dat het een statiegeldfles is. Hierdoor betaal je enkel voor het gas en niet voor de gasfles. Alleen de eerste keer betaal je statiegeld. Als je daarna een lege fles omruilt voor een volle, betaal je enkel voor het gas. Ondertussen ben je wel verzekerd van een veilige, goedgekeurde en gevulde gasfles. Als je een eigen gasfles aanschaft, moet je deze zelf vervangen als de keuringstermijn verloopt. Maar waarom kun je de Benegas Light gasflessen niet laten (bij)vullen?

Statiegeldfles

Zoals hiervoor benoemd is het een statiegeldfles en blijft Benegas dus de eigenaar van de gasfles. Dit is vergelijkbaar met bijvoorbeeld frisdrankflessen, die blijven ook eigendom van de fabrikant.

Keuringen en keurlicentie

Wanneer gasflessen bij ons worden ingeleverd, worden deze gekeurd alvorens ze opnieuw gevuld worden. Elke fles wordt gecontroleerd volgens wettelijke voorschriften. Een gerenommeerd vulbedrijf controleert ook de kwaliteit van het gas om inwendige degradatie van de fles, de afsluiter en het afdichtingsmateriaal te voorkomen.

Veel vulbedrijven mogen eigen flessen wel vullen, maar hebben geen keuringslicentie. Zij kunnen dus wel verklaren de gasfles te controleren, maar zijn hier officieel niet bevoegd toe. Dat zijn risico’s die je als consument natuurlijk niet wil lopen.

Verantwoordelijkheid

Tot slot zijn wij altijd verantwoordelijk voor de gasflessen. Mocht er door foutief handelen van een illegale vuller iets gebeuren, dan worden wij daarop aangesproken. Het blijven immers onze gasflessen. Vulbedrijven die zelf gevulde gasflessen verkopen als Benegas Light gasflessen plegen merkmisbruik.

De oplossing

Koop altijd een Benegas Light gasfles bij een officieel verkooppunt, zodat je verzekerd bent van een goed gevulde en goedgekeurde gasfles. De officiële verkooppunten van Benegas Light vind je in de Flessenzoeker.

Controleer altijd de verzegeling van de gasfles.