Unieke kunststof constructie

De Benegas Light fles is gemaakt van hoogwaardige kunststoffen en is daardoor volledig recyclebaar.

De binnenwand is uit één geheel vervaardigd en heeft geen lasnaden of lijmverbindingen. Met de glasvezel versterking is een lichte, maar toch enorm sterke en veilige constructie gemaakt. De kraan wordt beschermd door een kunststof kraag.

Het kunststof is bestand tegen chemicaliën en de UV-coating gaat veroudering van het kunststof tegen. Het materiaal roest niet en door de slimme vormgeving is de fles stapelbaar. Dit alles maakt Benegas Light tot een veilige keus!

10 gouden regelsVragen?

Composiet flessen

Productie en techniek

Veiligheid staat ook bij het productieproces hoog in het vaandel.

Het gehele productieproces verloopt volautomatisch en wordt met computergestuurde robots uitgevoerd. Hierdoor worden zeer kleine toleranties gedurende het gehele productieproces aangehouden.

Benegas Light is uitvoerig getest en voldoet aan de CEN 12245, TPED en ADR/VLG en draagt tevens het internationale “π” PI-keurmerk (0036-018/02D). Het TÜV testcertificaat is het bewijs dat de hoogste officiële en toonaangevende autoriteiten op dit gebied ook overtuigd zijn van de betrouwbaarheid en veiligheid van de Benegas Light.

Door TÜV-SÜD Industrie Services is de keurtermijn voor Benegas Light gesteld op 10 jaar (herkeur certificaat).

Veiligheid staat voorop

Veilig gebruik van de flessen voorkomt onnodige problemen. Voor duidelijke aanwijzingen voor veilig gebruik hebben we de 10 gouden regels opgesteld, die je hieronder kan downloaden. Een paar belangrijke zaken zijn:

  • niet gooien met de fles;
  • de fles niet laten vallen;
  • niet rollen met deze fles;
  • fles niet onder een brandende BBQ plaatsen.

De specifieke veiligheidsregels voor Benegas Light ontvang je bij registratie van de fles. Om je van dienst te zijn hebben we ze ook online beschikbaar gemaakt. Klik hieronder voor de 10 gouden regels voor veilig gebruik van flessengas.

Download PDF 10 Gouden Regels

Flessen fabriek
Gasfleskraan beschermdop

Gaskraan beschermdop

Veel gasflessen staan opgeslagen in schuurtjes, onder afdakjes of in de garage.

Weet jij hoe en waar je een gasfles het best kan bewaren? Mocht je twijfelen, bekijk dan vooral: Hoe en waar bewaar ik de gasflessen?

Op zoek naar nét dat beetje extra veiligheid? Sluit dan de gaskraan af met een beschermdop! Deze dop voorkomt dat er gas ontsnapt, zelfs als de gaskraan open staat!

De GasStop

Op alle Benegas Light gasflessen past een GasStop.

Deze GasStop heeft onder andere een noodstop en een tester op gaslekken. Bij het gebruik van een slangpilaar met spanbeugels kan het gebruik van een GasStop nét even dat extra beetje veiligheid bieden. De spanbeugels kunnen de gasslang namelijk beschadigen als ze te strak aangedraaid worden.

De GasStop plaats je tussen de gasfles en de gasdrukregelaar. Door 4-6 keer te drukken breng je de gasstroom op gang.

Verkooppunten GasStop en meer informatie

Groene gasfles

Vragen over Benegas Light?

Bij Benegas staat veiligheid voorop, maar ook de consument moet de gasflessen op de juiste manier gebruiken.

Hoe bewaar of vervoer je gasflessen bijvoorbeeld? Misschien weet je daar het antwoord wel op! Weet je dan ook tussen welke temperaturen je Benegas kunt blijven gebruiken? Of waarom wordt een gasfles nooit volledig gevuld? Allemaal vragen waarbij het best handig kan zijn als je daar het antwoord op hebt. Benieuwd naar alle vragen én antwoorden? Klik dan op onderstaande knop!

veelgestelde vragen

Een stalen gasfles bij brand

Bij stalen gasflessen zal indien de temperatuur in de buurt van de fles sterk oploopt, bijvoorbeeld bij een brand, het gas in de fles gaan uitzetten. Indien dit proces niet door het koelen van de fles gestopt wordt en kan dit dusdanig extreme vormen aannemen dat er een hydraulische kracht op de wand van de fles ontstaat. Hierdoor zal in veel gevallen de fles eerst vervormen (uitzetten) en vervolgens scheuren of openbarsten. De inhoud, die in vloeibare vorm in de fles zit, zal dan ineens vrijkomen. Dit verschijnsel wordt een BLEVE (Boiling Liquid Expansion Vapour Explosion) genoemd. Dit verschijnsel is zo krachtig dat in veel gevallen de fles als een ongeleid projectiel weggeslingerd wordt. Bij een brand vormt dit een ernstige bedreiging voor hulpverlenend personeel.

Fles_staal

Benegas Light bij brand

De Benegas Light fles toont een geheel ander gedrag bij brand. Uitgaande van sterke opwarming zal niet alleen het gas in de fles sterk uitzetten, maar ook zal het materiaal “zachter” worden. De combinatie druk en temperatuur zorgt ervoor dat er minuscuul kleine gaatjes in de wand van de fles komen, hierdoor blaast de fles af. Het gas dat vrij komt zal verbranden, maar er vindt geen BLEVE plaats. Er is sprake van een zelfregulerend gedrag, oftewel gecontroleerd uitbranden. Brandtests in een speciale opstelling laten zien dat de fles niet volledig uitbrandt en in de houder blijft staan. De kunststof buitenmantel is na de brandtest verdwenen, terwijl de cocon nog steeds staat.

BeneGas Light

Onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang updates en aanbiedingen!

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.