Planningskaart Benegas Logistiek

Logistiek

Graag geven wij u een inkijkje in de keuken van Benegas. Vandaag: Logistiek. Benegas is uitgerust met een zeer modern planningssysteem en stuurt daarmee dagelijks tientallen propaan tankauto’s en gasflessenwagens op route door Nederland, Belgie en Duitsland. Niet alleen de belevering naar onze klanten maar ook de aanlevering van propaan en butaan vereist een nauwkeurige planning.

Wij rijden volgens de ADR richtlijnen waardoor het plannen van onze routes een extra uitdaging kan zijn; niet iedere route is namelijk toegestaan.

Uitdagende klus

Elke dag gaan onze chauffeurs de weg op om ons product uit te rijden. In regen, weer en wind proberen we alle adressen op tijd te beleveren. Vaak gehinderd door het zware verkeer op de wegen. Natuurlijk zouden we graag op het uur nauwkeurig willen leveren, maar onze losadressen bevinden zich niet in slechts 1 postcode gebied, zoals dat voor PostNL bijvoorbeeld wel handig werkt. Daarnaast kunnen sommige adressen vaak slecht of moeilijk bereikbaar zijn. Bovendien hebben we ook vaak te maken met flinke wachttijden bij laaddepots in het land. Onze planners hebben de uitdaging slimme routes samen te stellen, met adressen die relatief dicht bij elkaar liggen.

Efficiënt indelen

Iedere tank heeft een andere literinhoud en dus een andere vulbehoefte. Onze planners moeten ook rekening houden met de benodigde volumes waarmee de chauffeurs de tankwagen zo efficiënt mogelijk leeg kunnen rijden. Daarnaast zijn er ook vaak adressen die echt vandaag geleverd moeten worden. Dit kunnen tanks zijn die voor bijvoorbeeld de drooginstallaties van een bollenkweker werken. Die moeten blijven draaien, anders mislukt een hele oogst. Als een tank onder de 30% komt wordt hij in de planning meegenomen om droogvallen te voorkomen. Daarom raden wij ook aan om vooral een telemetrieset te laten plaatsen door ons. Op die manier kunnen we zorgen dat uw tank tijdig wordt opgenomen in de planning.

Planning: Een uitdaging waar wij met zijn allen goed in slagen. En daar zijn we best een beetje trots op!