Hoe en waar bewaar ik de gasflessen?

Heb je de Benegas Light gasfles tijdelijk niet meer nodig? Berg hem dan goed en veilig op.

Hieronder lees je uitgebreid hoe en waar je de gasflessen het beste kunt bewaren aan de hand van 6 tips.

Meer informatie

Tip 1: kies een goed geventileerde plek

Kies voor een goed geventileerde plek waar je de fles rechtop kan zetten. Het beste is in de open lucht, maar bijvoorbeeld onder een afdakje is ook prima. In een schuur of garage kan ook, mits deze voldoende groot is. De fles kan je het beste rechtop zetten, anders is er de mogelijkheid dat hij gaat rollen. Tijdens het rollen kan de gaskraan beschadigen, waardoor er gas kan ontsnappen.

Gas is zwaarder dan lucht en zal zich dus, bij een lek, dichtbij de grond ophopen. Zet de gasfles daarom dus nooit in een kelder, want dan kan het gas nergens heen. Zet een gasfles ook niet in een opbergruimte in een buitenkeuken, deze ruimtes zijn namelijk (vaak) klein en slecht geventileerd.

Tip 2: zet de gasfles niet in de zon of bij warmtebronnen

Als je de fles buiten hebt staan, zorg er dan voor dat deze niet in de zon staat. De druk in de gasflessen loopt daardoor op en dat kan tot gevaarlijke situaties leiden. Hetzelfde geldt voor warmtebronnen zoals een verwarming, kachel, open haard of terrasheater. De druk in de fles zal snel oplopen en dat is niet wenselijk. Er zullen dan namelijk gaatjes ontstaan in de fles. De gasfles zal echter nooit ontploffen, omdat er door de gaatjes gecontroleerd gas vrij komt. Benieuwd hoe dat werkt? Klik dan op onderstaande knop!

Lees meer!

Tip 3: draai de gaskraan goed dicht

Draai de gaskraan, voor je de gasfles opbergt, goed dicht. Verwijder voor de zekerheid ook de gasslang en de drukregelaar. Doe dit voor de zekerheid ook met lege gasflessen.

Tip 4: lage temperaturen

Een gasfles hoeft niet vorstvrij bewaard te worden, dit komt doordat propaan past bevriest bij rond de -40 graden Celsius. Een gasfles kan dus best in de vrieskou staan, tenzij het -40 graden Celsius gaat worden. Gelukkig komt dat in Nederland niet voor! Maar let op: gasflessen met butaan mogen in de winter niet naar buiten!

 

Tip 5: zet de fles op een goed bereikbare plek

Plaats gasflessen nooit op slecht bereikbare plekken. Dit is voor je eigen veiligheid maar ook voor die van eventuele hulpdiensten. De hulpdiensten vinden het namelijk fijn om te kunnen zien dat ergens een gasfles staat opgeborgen.

Tip 6: Houd gasflessen buiten het bereik van kinderen en (huis)dieren.

 Voorkom dat kinderen en/of (huis)dieren bij de fles kunnen komen. Kinderen kunnen de gaskraan per ongeluk open draaien, met alle mogelijke gevaren van dien. Kinderen, maar ook (huis)dieren kunnen de gasfles ook doen omvallen, ook dat kan nare gevolgen hebben.

Onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang updates en aanbiedingen!

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.