De circulaire economie

De circulaire economie

Duurzaam is hip. Het milieu, en daarmee het gebruiken en hergebruiken van duurzame materialen is erg actueel. Een circulaire economie. Ook in nieuwe producten wordt vaker gebruik gemaakt van duurzamer materiaal.

Dit heeft te maken met het groeiende besef van mensen dat we iets aan ons consumptiegedrag moeten veranderen als we de aarde leefbaar willen houden. Gelukkig hoeft dit helemaal niet vervelend te zijn. Producten waarbij je kan zien dat het materiaal een hele geschiedenis heeft, zijn zelfs erg hip!

Ideaal voor hergebruik

Bij een product met een lange geschiedenis denk je waarschijnlijk niet meteen aan een gastank. Maar wist je dat onze gastanks al heel lang hergebruikt worden? Sommige van onze gastanks stammen zelfs uit de jaren 60! Dit klinkt misschien erg verouderd, maar dat is onterecht.

Omdat gastanks natuurlijk erg veilig moeten zijn, zijn ze ook heel erg sterk en duurzaam. Een coating zorgt ervoor dat ze extra beschermd zijn tegen de elementen. Inwendig zorgt de druk en kwaliteit van het propaan er voor dat er geen roest optreedt. Als de tank na verloop van tijd vervangen of herkeurd moet worden, komt hij bij ons terug. Hier wordt hij helemaal schoongemaakt en gezandstraald. Vervolgens komt er een nieuwe coating op, in onze bekende groene kleur. Uitbreidingen zoals telemetrie worden los toegevoegd. Aan de buitenzijde van de tank moeten de kenmerken te zien zijn. Hier kan je aan zien hoe oud de tank eigenlijk al is. Hier staat ook het unieke nummer op en wie de tank gemaakt heeft. Deze kenmerken geven een leuke kijk in de geschiedenis van de tank.

Benegas Light

Ook de Benegas Light gasfles wordt hergebruikt. Als de fles leeg is kan hij opnieuw gevuld worden. Na verloop van de keuringstermijn wordt de fles op druk gebracht om te houder te testen en de casing wordt op scheuren gecontroleerd. Eventueel wordt de gaskraan vervangen. Daarna krijgt de fles een nieuwe keurdatum en kan hij weer in de markt gezet worden!

En verder?

Wil je meer weten over hoe Benegas verder wil bijdragen aan een beter milieu? Lees ons blog over onze CO2 compensatie.