CO2 Compensatie

Duurzaamheid, CO2 uitstoot, een schone toekomst…

…en CO2 compensatie. Alle media staan er bol van! Maar, hoe gaan we dat nu voor elkaar krijgen? Duurzamer leven is natuurlijk bewuster leven.

We kunnen niet zonder

Bedenk eens wat je allemaal gebruikt op een dag. Dat begint ’s ochtends vroeg al als jij nog lekker in je bed ligt en de verwarming gezellig ratelt om het behaaglijk te maken in huis. De koelkast zorgt er voor dat je melk niet bederft en zonder koffie ga je uiteraard de deur niet uit! Dat warme huis, de koude melk en zelfs (of zéker ook) de koffie zijn zeer begrijpelijk. Daar doe je liever geen afstand van.

Wat kun je zelf doen?

Wat wel kan is, de verwarming wat lager zetten en een trui aan doen. Zet de verwarming ook uit als je weg gaat. Via het portal MijnBenegas kun je jouw verbruik in de gaten houden. Hier geven we ook direct diverse tips om zuiniger te stoken. De melk waar ik het over had, die kun je ook kopen van milieubewuste producenten die over de verpakking en het transport hebben nagedacht. Een verpakking die bijvoorbeeld lichter is en minder of geen plastic bevat. Ook het transport is van groot belang natuurlijk!

Die koffie, ja die komt van de andere kant van de wereld. Dat is wel waar. Maar zorg er dan voor dat je bijvoorbeeld de cupjes recycled en je machine uitzet als je hem niet gebruikt. Milieubewuster bezig zijn zit vaak in de kleine dingen. Pak bijvoorbeeld ook wat vaker de fiets in plaats van de auto.

Wat doen wij?

Het blijft een feit dat we niet kunnen blijven doorgaan zoals we nu onze leefomgeving vervuilen. Maar waar kun je nu echt grote winst halen? In gebieden buiten je bereik. En dáár zetten wij ons voor in Voor minder vervuiling in bijvoorbeeld India, Zuid-Amerika of Afrika. Bij Benegas compenseren we jouw COuitstoot door het gebruik van ons propaan. Zo willen wij jou helpen om naar die schonere toekomst te gaan, maar willen we natuurlijk ook zelf graag dat we een mooiere wereld hebben.

Kijk dus om je heen wat je zelf kunt doen om minder te verbruiken aan grondstoffen en maak bewustere keuzes. Benegas helpt in ieder geval graag mee!