Past Benegas Light in alle modellen caravans en campers?

In principe passen de Benegas Light gasflessen in de meeste moderne modellen caravans en camper van nagenoeg alle fabrikanten.

In de gasbun van een camper past bijna altijd zelfs een 10 kg gasfles. In de caravan nagenoeg altijd, maar anders is een 7,5 kg zeker toereikend.

Meer informatie

Bij een enkele model caravan kan het voorkomen dat er een voorgevormde bodem in de disselbak in de weg zit. Om dit op te lossen bestaan er speciale kunststof plaatjes, die daarover geplaatst kunnen worden. Het is echter niet toegestaan om flessen passend te maken door delen van de kap af te zagen. Bovendien beschadigt de fles hierdoor, het recht op terug krijgen van statiegeld komt dan te vervallen. Klik op onderstaande knop voor meer informatie over het gebruik van Benegas Light tijdens het kamperen!

Camping Gasfles

Afmetingen

Natuurlijk is dat niet de enige oplossing. Je kan ook de disselbak van een caravan opmeten en dan vergelijke met de afmeting van de Benegas Light gasfles. De diameter van onze gasfles is altijd het zelfde, het enige wat veranderd is de hoogte. Bij een 5 kg is de hoogte 39 cm, 7,5 kg is 47 cm en bij een 10 kg is de hoogte 57,1 cm. Mocht je er nu achter komen dat je een 10 kg gasfles hebt en dat deze net niet past. Geen probleem! Je kan de gasfles altijd wisselen voor een ander formaat. Mits de gasfles lees is.

Testen

De beste manier om er achter te komen of de gasfles past is direct bij de aanschaf van de caravan of camper de gasfles uit te proberen. Op deze manier weet je zeker dat hij past en goed functioneert.

Voordelen van Benegas Light?

 

Benegas Light

Lichtgewicht

Tot 50% lichter dan stalen flessen
met een zelfde inhoudsmaat.
Ruime handgrepen om
makkelijk te kunnen tillen.

Benegas Light

Doorzichtig

 Dankzij de transparantie van de
Benegas Light zie je hoeveel gas
er in de fles zit. Geen verrassing
door een lege fles.

Benegas Light

Veiliger

 Benegas Light kent geen
ontploffingsgevaar. In een open vuur
situatie laat de binnenwand bij
extreme druk gecontroleerd gas vrij.

Benegas Light onderkant

Roest niet

Het duurzame composietmateriaal
roest niet. Dus geen lelijke
vlekken op bijvoorbeeld het
terras, in de caravan of boot.

Gerelateerde vragen

  • Geen gerelateerde vragen gevonden

Onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang updates en aanbiedingen!

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.