Benegas Light CO2 neutraal

De duurzame, dubbelgroene gasfles: Benegas Light

De Benegas Light fles is al sinds de oprichting groen, maar sinds kort ook dubbelgroen! Dubbelgroen? Ja, de gasfles zelf is groen en het propaangas dat erin zit nu ook!

Duurzaamheid, dat is iets waar we met z’n allen hard aan moeten werken! We kunnen immers niet doorgaan op de manier hoe we nu bezig zijn. Vaak gaat het bij duurzaamheid om het milieu, maar bij duurzaamheid horen ook economische, menselijke en sociale aspecten. Vaak gaan zulke zaken ook heel goed samen. Als we bijvoorbeeld boeren in Afrika opleiden om duurzamer gewassen te verbouwen, dan helpt dat deze boeren en het milieu. Als deze boeren vervolgens een eerlijke prijs krijgen voor hun producten, dan verbetert ook de gehele economische situatie in die regio of zelfs in dat hele land.

Een duurzame wereld begint bij jezelf

Cliché wellicht, maar het is wel zo! Zet de verwarming eens op 20 graden in plaats van 21, zo erg is dat niet. Zet bijvoorbeeld ook de verwarming een uur voordat je weggaat of gaat slapen alvast uit. Het blijft namelijk, afhankelijk van de isolatie in huis, nog best een uur warm in huis. Koop daarnaast zo min mogelijk plastic verpakkingen en gebruik geen wegwerpplastic. Probeer afval zoveel mogelijk te scheiden en vervang alle lampen in huis voor spaarlampen. Het helpt ook al als je één dag per week geen vlees eet! En pak eens wat vaker de fiets in plaats van de auto! Er zijn legio bekende, maar ook gemakkelijke voorbeelden.

Grote impact

Een duurzame wereld begint dus bij jezelf, maar echt grote verschillen worden voornamelijk in het buitenland behaald. In landen waar ze nog op open vuurtjes koken en waar al het afval nonchalant in de rivier wordt gegooid. Daar kan je als individu, op enkele uitzonderingen na, geen invloed op uitoefenen. Maar daar kunnen wij als Benegas wel bij helpen! Dit doen wij door te investeren in duurzaamheidsprojecten in dit soort landen, wat een grote impact zal hebben!

Wat gaan wij doen?

Wij schaffen “Carbon Credit” aan voor al het propaan in onze gastanks en -flessen dat wij verkopen. Deze carbon credits zijn eigenlijk een investering in duurzaamheidsprojecten en worden dus ingezet om de wereld een stukje groener te maken. Zo werken we allemaal samen voor een betere toekomst voor de komende generaties.

Verenigde Naties

De Verenigde Naties heeft een lijst met 17 “Sustainable Development Goals” opgesteld. Deze doelen dienen om een betere en duurzamere toekomst voor iedereen te bereiken. Ze gaan over klimaat, armoede, ongelijkheid, milieu, welvaart, vrede en rechtvaardigheid. Deze doelen worden behaald door enorm diverse projecten die bovendien per regio verschillen. Scholen worden opgeknapt en voorzien van goed lesmateriaal. Daarnaast wordt de beroepsbevolking opgeleid tot bijvoorbeeld boer of imker. Hierbij wordt ook veel aandacht besteed aan duurzaamheid en bewust omgaan met de grondstoffen uit de natuur. Tot slot wordt er ook geld vrijgemaakt voor bijvoorbeeld het opknappen van de infrastructuur en het slaan van waterputten. Alle deze doelen staan in verbinding met elkaar en moeten er uiteindelijk voor zorgen dat de hele regio erop vooruit gaat.

De duurzame, dubbelgroene gasfles

Dit maakt Benegas Light de duurzame, dubbelgroene gasfles!