Hoe werkt het statiegeldsysteem van Benegas Light?

Benegas Light hanteert een statiegeldsysteem

Hier is voor gekozen om het zo klantvriendelijk voor de gebruikers te houden. Hieronder lees je hoe het in z’n werk gaat. Bovendien zijn de flessen op deze manier minder gevoelig voor diefstal.

Meer informatie

Het statiegeldsysteem betekent dat je onze fles in bruikleen krijgt. Dit scheelt de gebruiker aanzienlijk in de kosten voor aanschaf en onderhoud. Benegas draagt de zorg en kosten voor keuring en vervanging. Als de fles leeg is, ruil je hem weer om voor een volle en betaal je alleen de vulling.

Het gebruik

Voor de gebruiksvoordelen van de Benegas Light betaal je uiteraard niets. De fles ontvang je in bruikleen; bij aanschaf wordt eenmalig een statiegeldbedrag van € 55,00 afgerekend. Op het verkooppunt ontvang je een leaflet met unieke aanmeldcode waarmee de fles digitaal wordt aangemeld. Door middel van deze aanmelding krijg je op een snelle, makkelijke en veilige manier het statiegeldbewijs. Wanneer je geen gebruik meer wilt maken van Benegas Light ontvang je dit bedrag retour. Hiervoor moet je wel beschikken over het statiegeldbewijs. Vergeet het registreren dus niet!

Tussentijds kan een lege fles zonder extra kosten worden omgewisseld voor een volle fles of een andere flesmaat. Hierbij betaal je alleen voor de vulling. Je hebt dus geen kosten en zorgen om het onderhoud. Benegas zorgt altijd voor een goedgekeurde en veilig afgevulde fles.

De winkels in jouw buurt!

Inleveren

Onze fles niet meer nodig? Dan krijg je het volledige statiegeldbedrag terug.
Wil je écht alles weten over het statiegeldsysteem? Lees dan verder via onderstaande knop!

Lees verder

Onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang updates en aanbiedingen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.