Is Benegas Light ook op wintersport te gebruiken?

Absoluut, de Benegas Light gasflessen zijn namelijk gevuld met propaan.

Propaangas wordt pas vloeibaar bij -40 graden Celsius. Dit maakt de flessen bijzonder geschikt voor wintersport!

Meer informatie

Propaan heeft de eigenschap ook bij extreem lage temperaturen, tot circa -40 graden Celsius, te blijven verdampen. Dit in tegenstelling tot butaan, dat bij een temperatuur van iets onder het vriespunt al stopt verdampen. Het gebruik van Benegas Light wordt gegarandeerd tot een temperatuur van -20 graden Celsius. Dit komt doordat bij het gebruiken van gas, de fles warmte onttrekt van de directe omgeving. Hierdoor daalt de temperatuur van de fles heel snel richting de -40 graden Celsius.

Desalniettemin is het niet vaak kouder dan -20, dit maakt de Benegas Light gasfles dus ook uitstekend gebruikt voor wintersport.

Meer weten over propaan en butaan? Klik dan op onderstaande knoppen!

Wat is propaan?Wat is butaan?

Is Benegas Light ook op wintersport te gebruiken?

Veilig op vakantie met de Camper of Caravan!

Als de caravan of camper een tijdje stil heeft gestaan controleer je natuurlijk de banden en wat andere voor de hand liggende zaken. Maar controleer je ook de gasflessen en alles wat daarbij hoort? Veel mensen controleren standaard al veel, maar om toch zeker te zijn dat iedereen veilig op pad gaat hebben wij een lijstje met belangrijke punten voor je gemaakt. Wil je meer weten? Klik op onderstaande knop voor de checklist!

Veilig op pad!

Onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang updates en aanbiedingen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.