Kan ik Benegas Light aansluiten op mijn gas BBQ?

Voor deze toepassing is de Benegas Light uiterst geschikt!

Benegas Light kan op alle gas barbecues aangesloten worden en met de verschillende maten is er voor elk gebruik een geschikte fles. Zo kan je met de 10 kg gasfles maar liefst 24 uur barbecueën!

Meer informatie

Je kunt van te voren controleren of je genoeg gas hebt door het transparante deel van de gasfles. Bovendien laat de kunststof fles geen roestkringen op het terras achter, zoals je vaak bij stalen flessen hebt na vochtvorming. Let wel op dat de Benegas Light fles niet te dicht op het brandende deel wordt geplaatst, zodat er geen smeltschade ontstaat. Een 7,5 kg is een goed alternatief als de 10 kg te hoog is. Ook de slang is kwetsbaar voor oververhitting, dus let altijd op bij het plaatsen en aansluiten van de gasfles. Bij ernstige smeltschade van de fles zijn de wettelijk verplichte keurmerken vaak niet meer zichtbaar. Hierdoor kan de fles niet meer worden ingezet en vervalt het recht op het terug ontvangen van statiegeld. Klik op onderstaande knop voor meer informatie over het gebruik van Benegas Light tijdens het barbecuën en lekkere recepten.

BBQ Gasfles BBQ recepten

 

Waar moet je rekening mee houden bij het aansluiten van je BBQ?

Als je je gasfles aansluit op de BBQ is het goed om te weten wat voor een BBQ je hebt en hoeveel vermogen hij nodig heeft. De vuistregel hiervoor is dat bij 1 of 2 branders  je alle Benegas Light flessen kan gebruiken. Bij 3 of 4 branders heb je minimaal een 7,5 kg nodig en bij meer dan 4 branders minimaal een 10 kg gasfles. Ook is het belangrijk om altijd je gasslang en drukregelaar te controleren voor gebruik. Normaal gesproken hebben ze altijd een houdbaarheidsdatum. Dit is in de meeste gevallen 2 of 5 jaar. Bij een gasslang is het belangrijkste dat hij niet poreus wordt en gaat lekken. Is dit wel het geval, dan moet je de gasslang vervangen.

Hoelang kan je BBQ-en met je gasfles?

5 kg Benegas Light

7,5 kg Benegas Light

10 kg Benegas Light

 

Onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang updates en aanbiedingen!

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.