Kan je beter propaangas of stookolie/mazout gebruiken?

Propaangas is in Nederland een goedkopere en milieuvriendelijkere keuze!

Wil je meer weten over hoe veel het scheelt in prijs of je propaan of stookolie gebruikt? Doe dan eens onze bespaarcheck en kom er direct achter!

Doe nu de bespaarcheck

Kan je beter propaangas of stookolie/mazout gebruiken?

Stookolie/Mazout of Propaan zijn voor veel mensen niet meer dan een brandstof om het huis warm te houden.

Echter zijn er wel degelijk grote verschillen tussen de 2 brandstoffen en is overstappen van olie naar propaan een goede keuze! Wel zijn er een aantal dingen die moeten worden vervangen of worden aangepast om van olie over te kunnen naar propaan. Hieronder hebben dit kort verwoord. Wil je meer weten? Check dan onze blog Mazout versus Propaan!

Wat houdt dit voor jou in:

 • Installatie

  Voor zowel propaangas als mazout is er een unieke cv-installatie nodig. Als je wil overstappen zal je een nieuwe CV ketel nodig hebben.

 • Onderhoud

  Bij propaangas heb je lagere kosten in onderhoud. Dit komt voornamelijk door de schonere verbranding van propaangas in vergelijking met mazout.

 • Milieu

  Propaangas is een milieuvriendelijkere brandstof dan Mazout/Stookolie.  Daarnaast heb je met propaangas geen last van bodemverontreiniging. In tegenstelling tot Stookolie, wanneer er bijvoorbeeld wordt gemorst bij de tank.

 • Multifunctioneel

  Propaangas kun je makkelijk gebruiken voor verschillende doeleinden in je huis. Zo kun je natuurlijk verwarmen, maar ook koken of koelen met propaangas. Met mazout kun je alleen het huis verwarmen. Voor het koken zal je alsnog een gasfles nodig hebben of op elektra moeten koken.

Kan je beter propaangas of stookolie/mazout gebruiken?