De geschiedenis van Benegas!

Al meer dan 85 jaar actief in Nederland en daarbuiten!

Wil jij alles weten over Benegas en hoe wij door de jaren heen zijn veranderd? Dan zit je hier goed! We kennen een rijke geschiedenis met verschillende namen, eigenaren en producten. Hieronder vindt je het gehele verhaal. Veel plezier met lezen!

Op naar 1932!

De start!

Op 12 mei 1932 zag een nieuw bedrijf het levenslicht. Dit bedrijf zal uitgroeien tot het huidige Benegas. Het nieuwe bedrijf werd in Rotterdam ingeschreven onder de naam N.V. Tankopslag en Transport-Maatschappij. Het doel van ons bedrijf toen was de handel, opslag en vervoer van zogeheten ‘petroleumproducten’ maar ook van hout- en koolteerproducten. 

 

 

Nieuwe naam.

Na de Tweede Wereldoorlog begint het gebruik van gas als brandstof aan populariteit toe te nemen. Daarom wordt besloten om de naam van het bedrijf te veranderen naar Nederlandse Maatschappij voor Petroleumgassen N.V. Dit gebeurt in april 1953. Ook in de activiteiten verschuiven wij onze aandacht naar gas. Voortaan gaat het bedrijf zowel vloeibare als vluchtige gassen produceren en verhandelen.

 

De spoorwegen

Het bedrijf wordt in dit jaar een joint venture van Petrofina en BP. In 1966 openen we ook een locatie in Putten naast het station. Dit vanwege de centrale ligging en onze contacten met de NS. Het gas wordt dan nog veel aangevoerd per trein.

 

Volledig bij BP

In 1989 komt Benegas volledig onder BP. Onze activiteiten lagen toen voornamelijk in bulktanks, flessen en drijfgas. In die tijd was er ook nog een vulcentrum op de locatie in Putten. Deze is begin 21e eeuw opgeheven. In 1990 hebben we de locatie Rotterdam verlaten en gaan al onze activiteiten vanuit Putten. Wat in het begin van de 21e eeuw juist heel erg opkomt is de kleinere lichtgewicht kunststof gasfles. Benegas is de eerste in Nederland die zo’n fles op de markt brengt, onze Benegas Light gasfles met de bekende groene bovenkant. Deze flessen zij erg populair in de recreatiemarkt. Door de afbouw van HFK’s (Fluorkoolwaterstoffen) in spuitbussen neemt ook het gebruik van butaanpropaan als drijfgas enorm toe. Onze drijfgassen worden gebruikt over de hele wereld.

Nadat we al jaren Benegas worden genoemd verandert in 2010 onze bedrijfsnaam ook officieel in Benegas B.V..

 

Overname door DCC

In het jaar 2012 gaat Benegas over van BP naar het Ierse DCC. Onder DCC kan Benegas verder doorgroeien in zijn activiteiten. Behalve organische groei wordt ons bedrijf ook groter door diverse aankopen. Zo wordt in 2013 LP autogas gekocht van BP. Hier worden in 2015 de LPG-activiteiten van Drievorm aan toegevoegd. Met de overname van PTL Energy betreedt Benegas ook de Duitse bulkmarkt. Door onze groei is Benegas tegenwoordig een grote speler op het gebied van kunststof gasflessen, bulkpropaan, stalen flessen voor zakelijk gebruik, LPG en ook de drijfgassen in uw deo, haarlak en luchtverfrisser. Anno 2018 vindt je Benegas behalve in Nederland ook in België en Duitsland en onze drijfgassen in nog veel meer landen.

 

 

 

Contactgegevens

  • Benegas
  • Zuiderzeestraatweg 1
  • 3882 NC Putten
  • KvK: 08024005

Onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang updates en aanbiedingen!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.