De geschiedenis van Benegas!

Al meer dan 65 jaar actief in Nederland en daarbuiten!

Wil jij alles weten over Benegas en hoe wij door de jaren heen zijn veranderd? Dan zit je hier goed! We kennen een rijke geschiedenis met verschillende namen, eigenaren en producten. Hieronder vindt je het gehele verhaal. Veel plezier met lezen!

Op naar 1953!

De Start

Na de Tweede Wereldoorlog begint het gebruik van gas als brandstof aan populariteit toe te nemen. Hieruit ontstaat een nieuw bedrijf, genaamd: Nederlandse Maatschappij voor Petroleumgassen Benegas N.V. Dit gebeurt in april 1953. De activiteit van het bedrijf is volledig gericht op gas en zo gaat het bedrijf zowel vloeibare als vluchtige gassen produceren en verhandelen.

Benegas 1953
 

De spoorwegen

Het bedrijf wordt in dit jaar een joint venture van Petrofina en BP. In 1966 openen we ook een locatie in Putten naast het station. Dit vanwege de centrale ligging en onze contacten met de NS. Het gas wordt dan nog veel aangevoerd per trein.

Benegas 1966
 Benegas treinen

Volledig bij BP

In 1989 komt Benegas volledig onder BP. Onze activiteiten spitsen zich toe op bulktanks, flessen en drijfgas. In die tijd was er ook nog een vulcentrum op de locatie in Putten. Deze is begin 21e eeuw opgeheven. In 1990 verlaten we de locatie Rotterdam en hevelen alle activiteiten over naar Putten.

Benegas 1989
 Benegas 1989

De 21e eeuw

Begin 21e eeuw is Benegas de eerste op de markt in Nederland met een lichtgewicht kunststof gasfles. Destijds als BP Gas Light, maar inmiddels als de nog altijd populaire Benegas Light gasfles met de bekende groene bovenkant!

Door de afbouw van HFK’s (Fluorkoolwaterstoffen) in spuitbussen neemt ook het gebruik van butaanpropaan als drijfgas enorm toe. Onze drijfgassen worden gebruikt over de hele wereld.

Nadat we al jaren Benegas worden genoemd, verandert in 2010 onze bedrijfsnaam ook officieel in Benegas B.V., tot die tijd was het officieel nog BP Gas.

Benegas 2002

 

BP Gas Light

 

Overname door DCC

In het jaar 2012 gaat Benegas over van BP naar het Ierse DCC. Onder DCC kan Benegas verder doorgroeien in zijn activiteiten. Behalve organische groei wordt ons bedrijf ook groter door diverse aankopen. Zo wordt in 2013 LP autogas gekocht van BP. Hier worden in 2015 de LPG-activiteiten van Drievorm aan toegevoegd. Met de overname van PTL Energy betreedt Benegas ook de Duitse bulkmarkt. Door onze groei is Benegas tegenwoordig een grote speler op het gebied van kunststof gasflessen, bulkpropaan, stalen flessen voor zakelijk gebruik, LPG en ook de drijfgassen in deo, haarlak en luchtverfrisser. Anno 2018 vind je Benegas behalve in Nederland ook in België en Duitsland en onze drijfgassen in nog veel meer landen.

Benegas 2012

 

 

 

DCC

Contactgegevens

  • Benegas
  • Zuiderzeestraatweg 1
  • 3882 NC Putten
  • KvK: 08024005

Onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang updates en aanbiedingen!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.