Alles over onkruidbranders op gas!

Onkruidbranders

Onkruidbranders op (propaan)gas zijn zeker niet nieuw. In de jaren 80 waren ze al verkrijgbaar en werden ze veel gebruikt. Door de opkomst van chemicaliën zoals RoundUp zijn ze minder gebruikt in de afgelopen jaren. Het gebruik van pesticide is voor particulieren én veel zakelijke gebruikers verboden geworden. Hierdoor worden onkruidbranders weer steeds populairder. Onder de onkruidbranders zijn degene op gas nog steeds de meest gewilde onkruidbranders. Mede omdat een gas onkruidbrander zeer effectief en snel werkt. Wil je meer weten of de werking en hoe je een onkruidbrander gebruik? Lees dan snel verder!

Hoe zet je een onkruidbrander aan?

Een gas onkruidbrander verwijdert het onkruid door middel van een vlam. De vlam bij gas onkruidbranders heeft een temperatuur van ongeveer 1000 tot wel 2000 graden Celsius. Dit hangt af van het model dat je gebruikt. De onkruidbrander sluit je eenvoudig aan op je Benegas Light gasfles. Als je hem hebt aangesloten, draai je de gasfles open. Afhankelijk van je onkruidbrander kan je gebruik maken van een Piëzo ontsteking (elektrische ontsteking) of moet je met een lange aansteker de vlam ontsteken. Nu de onkruidbrander aan is, kan je beginnen met het verwijderen van het onkruid op de oprit of je terras.

Hoe werkt een onkruidbrander?

Als je onkruidbrander aan staat, ga je langzaam over het onkruid heen met de vlam. Dit doe je een paar centimeter boven het onkruid. Je hoeft het onkruid maar enkele seconden het verwarmen. Door de korte hittegolf barsten de cellen in de wortel van het onkruid. Hierdoor zal het onkruid verwelken en afsterven. Het kan voorkomen dat je bij hardnekkig onkruid deze handeling vaker moet herhalen. Na verloop van tijd zal de wortel uitgeput raken en sterven. Enkele dagen later kan het onkruid weggeveegd worden, omdat het dan gestorven is. Het is dus niet de bedoeling om te blijven branden tot het volledig verbrand is.

Kortom, onkruid verwijderen met een onkruidbranders op gas is dus snel, simpel en effectief.

Voordelen onkruidbranders op gas

  • Zeer effectief
  • Snel resultaat
  • Krachtiger dan elektrische onkruidbranders
  • Niet afhankelijk van stroom of stopcontacten
  • Ruim aanbod van onkruidbranders
  • Beter voor het milieu dan RoundUp of andere chemicaliën