Tankwagens

Tankwagens van Benegas

Bij Benegas wordt het propaan door grote (en wat kleinere) tankwagens door heel het land en ver daarbuiten geleverd.

Het propaan- en butaangas van Benegas wordt in een straal van ongeveer 1.000 kilometer rond Putten geleverd. Hiervoor heeft Benegas beschikking over een hele vloot van tankwagens. Dit wordt in samenwerking met Jongeneel Transport en Schenk Transport gerealiseerd.

Trekker

Bij Benegas rijden er een drietal verschillende trekkers rond van de merken DAF en Volvo. Alle trekkers voldoen uiteraard aan de hoogste veiligheids- en kwaliteitseisen.

DAF CF85

Allereerst de DAF CF85. De CF85 is een van de meest veelzijdige trekkers die er is, door de enorme lijst aan mogelijke configuraties. Benieuwd naar de praktijktest van de CF85? Bekijk deze dan op Truckstar!

DAF XF105

De DAF XF105 is min of meer de grote broer van de CF85. Daarnaast is de XF105 ook het grootste model van DAF. Benieuwd naar alle in’s and out’s van de XF105? Kijk dan snel op Truckstar!

Volvo FH460

Tot slot de Volvo FH460, deze trekker wordt vaak omschreven als de beste trekker voor lange afstanden. Wil je meer weten over deze Volvo? Lees dan het testverslag op Truckstar!

Tankoplegger

Alle trekkers hebben een oplegger waarin het propaan vervoerd wordt. De tankopleggers hebben een inhoud variërend van 10.000 tot 50.000 liter. Zo kunnen we altijd inspelen op de behoefte van onze klanten. Tankwagens mogen nooit voor 100% gevuld worden, omdat het vloeibaar propaan kan uitzetten door temperatuurstijgingen. Gastanks worden overigens om diezelfde reden ook nooit volledig gevuld. Als een oplegger met een inhoud van 50.000 voor 80% gevuld is, zit er dus 40.000 liter propaan in. Samen met het gewicht van de trekker en oplegger zit de combinatie dan al snel richting de 50.000 kilo. In Nederland mag zo’n combinatie inclusief inhoud 50 ton wegen, in België is dit 44 ton en in Duitsland 40 ton.

Benegas beschikt zelfs over een 2-compartimentenoplegger, hierdoor kunnen twee verschillende mengsels geleverd worden bij klanten. Dit mengsel bestaat uit propaan en butaan en kan daardoor in verschillende verhoudingen geleverd worden. Dit is echter alleen voor zakelijke klanten die een bepaalde druk wensen voor hun aerosols (spuitbussen). Propaan heeft immers een druk van ongeveer 7 bar en butaan heeft een druk van 1,2 bar. Door deze te mengen kan elke druk gerealiseerd worden tussen 1,2 en 7,0 bar, specifiek afgestemd op de wensen van de klant. Particulieren krijgen altijd 99,9% puur propaan geleverd.

Babywagen

Een wat vreemde eend in de bijt is de babywagen. Deze wordt speciaal ingezet op moeilijk bereikbare locaties. Een adres dat bijvoorbeeld alleen via smalle straatjes bereikbaar is of waar er over een klein bruggetje gereden moet worden. Grote tankwagens kunnen op zulke plekken met geen mogelijkheid komen. De babywagen kan slechts 6.000 liter vloeibaar propaan meenemen en heeft daardoor een aanzienlijk kleinere capaciteit dan de grotere opleggers.

Babywagen