Is er een vergunning nodig voor plaatsing van een gastank?

Dat is afhankelijk van de grootte van je tank en het aantal gastanks dat je hebt staan.

Heb je een gastank van minder dan 13.000 liter en heb je er niet meer dan 2 staan? Dan hoef je geen vergunning aan te vragen. Echter, je hebt wél altijd meldingsplicht bij je gemeente. Je moet dus melden dat je één of meerdere gastanks hebt.

Veiligheid

Is er een vergunning nodig voor het plaatsen van een gastank?

Afmeting

Iedere tank die wordt geplaatst, moet worden aangemeld bij de gemeente waarin hij wordt geplaatst. Afhankelijk van de grootte van de tank is er een vergunning nodig. Hierbij geldt een grootte van meer dan 13.000 liter. Mocht je zo’n grote tank nodig hebben, dan helpen wij je natuurlijk met de vergunning en alles wat daarbij komt kijken! Daarnaast kan het ook zo zijn dat je een vergunning nodigt hebt vanwege het aantal gastanks. Hierover lees je hiernaast meer!

Aantal tanks

Je moet dus elke tank melden bij de gemeente. Mocht je meerdere tanks hebben dan moeten die allemaal los van elkaar worden gemeld. Voor 2 tank is nog geen vergunning nodig, mits ze ieder niet groter dan 13.000 liter zijn. Is dat wel het geval dan moet je een vergunning aanvragen. Heb je 3 of meer tanks thuis staan, dan moet je ook een vergunning hebben. Bij de aanvraag van een vergunning kunnen onze Area Managers je altijd helpen!