Mag er beplanting rond de gastank geplaatst worden?

Dit afhankelijk van waar je dit wil doen én of je een ondergrondse – of bovengrondse gastank hebt.

Bij een bovengrondse gastank moet het rondom helemaal vrij van beplanting zijn. Bij een ondergrondse gastank kan je gewoon begroeiing rond de tank hebben, zolang de deksel maar goed bereikbaar is.

Meer weten over gastanks? klik op onderstaande knop!

Ondergrondse tank plaatsing

Mag er beplanting rond de gastank geplaatst worden?

Bovengrondse gastank

Een bovengrondse tank moet altijd vrij zijn van onkruid of begroeiing. De chauffeur moet er altijd eenvoudig omheen kunnen lopen voor het vullen van de tank. Daarnaast moet een inspecteur dit ook kunnen doen voor de inspectie. Je mag er wel een schot voor zetten, zodat hij niet in het zicht staat. Let hier wel op de wettelijke richtlijnen met betrekking tot de afstand! Dit schot mag je natuurlijk laten begroeien met bijvoorbeeld klimop! Wil je meer weten over de afstanden van een tank tot gebouwen, schotten of begroeiing? Check dan onze veiligheidspagina!

Veiligheid

Ondergrondse tanks

Bij een ondergrondse tank is juist één van de voordelen dat je boven de tank wel begroeien kan plaatsen. Wel moet de deksel van de ondergrondse tank altijd vrij blijven, zodat hij eenvoudig kan worden gevuld. Verstop hem dus niet helemaal, dan kan onze chauffeur hem namelijk niet meer vinden. Verder kan je doen en laten wat je wil!

Wil je meer weten over hoe een ondergrondse tank wordt geplaatst? Check dan onze blog over de plaatsing.

Plaatsing gastank

Contactgegevens

  • Benegas
  • KvK: 08024005

Onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang updates en aanbiedingen!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.