Kan ik mijn gastank schoonmaken?

Ja, natuurlijk mag je tank schoonmaken! Graag zelfs! Dat ziet er namelijk wel zo netjes uit.

De gastank kan je gewoon schoonmaken met een sopje. Bijvoorbeeld met normale allesreiniger en een spons.

Lees nu alles over gastanks!

Kan ik mijn gastank schoonmaken?

Natuurlijk mag je de gastank schoonmaken! Dit kan je het beste doen met je sopje van allesreiniger of St. Marc. Vervolgens kan je met een sponsje of schuursponsje de tank afnemen. Tip: neem de schoonmaak van de tank mee met de voorjaarsschoonmaak. Zo ziet ook hij er weer fris uit in de lente!

Daarnaast is het goed om ook de omgeving rondom de gastank goed te onderhouden. Bijvoorbeeld door het gras te maaien onder en rondom de tank of door het onkruid te verwijderen. Doe dit niet met een onkruidbrander! Het beste kun je dit gewoon met de hand doen of een bosmaaier gebruiken. Mocht je nog vragen hebben over het schoonmaken van je tank, laat het ons weten!

Waarom is de gastank zachtgroen?

Een gastank is een drukvat. Iedere kleur heeft een unieke mate van warmteabsorptie. Hoe donkerder de kleur van de tank, hoe meer warmte hij absorbeert bij direct zonlicht. Echter is de invloed van dergelijke externe warmte in Nederland minimaal. Bovendien kan de tank eventueel toenemende druk prima weerstaan. Mocht de druk in de propaangastank toch te hoog oplopen, dan treedt de beveiliging in werking waardoor de druk wordt verlaagd (afblazen). De door Benegas gebruikte zachtgroene kleur is een uitstekende warmtewerende kleur voor een gastank. Bovendien past het zachte groen beter in een landelijk karakter dan een witte tank.

Kan ik mijn gastank schoonmaken?