Hoe ontstaat propaan?

Propaan komt vrij als een “bijproduct” tijdens de winning aardgas of het raffineren van aardolie.

Tijdens deze processen komt er namelijk ook propaangas vrij. Ongeveer 60% van het propaangas komt van het winnen van aardgas. De andere 40% van het raffineren van aardolie.

Wat is propaan?

Hoe ontstaat propaan?

De winning van propaangas

Propaan is een “bijproduct” van de winning van zowel aardgas, als het raffineren van aardolie. Tijdens deze processen komt er n.l. ook propaangas vrij. Ongeveer 60% van het propaangas komt van het winnen van aardgas. De andere 40% van het raffineren van aardolie.

Door de winning van olie en aardgas komt er dus automatisch propaangas vrij. Dit “bijproduct” wordt nu ook gebruikt als een nuttige brandstof. Voorbeelden hiervan zijn propaangas in gasflessen, bulktanks en autogas.

Bespaartips!

Iedereen wil er in de winter lekker warm bij zitten, maar liever niet te veel betalen aan energiekosten. Natuurlijk begrijpen wij dat! Daarom hebben we een handige blog gemaakt met bespaartips die je makkelijk thuis kan gebruiken.

Hier alvast een snel overzicht van de belangrijkste tips: slimme thermostaat, isolatie, controleren van radiatoren, doorluchten, indelen van het huis en schoonmaken. Wil je alles weten? Check dan nu onze blog!

bespaartips
Wat is propaan?
Hoe ontstaat propaan?

 

Contactgegevens

  • Benegas
  • Zuiderzeestraatweg 1
  • 3882 NC Putten
  • KvK: 08024005

Onze nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang updates en aanbiedingen!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.