Waar kan je propaan voor gebruiken?

Propaan is voor heel veel verschillende dingen te gebruiken.

Het meest voorkomende is voor het verwarmen van je huis, kantoor of andere locatie. Wil je weten waarvoor je propaan nog meer kan gebruiken? Lees dan hieronder verder en kom van alles te weten over propaan!

Propaantanks

Waar kan je propaan voor gebruiken?

Zoals we hierboven al vertelden, wordt propaan voor veel verschillende toepassingen gebruikt. De meest voor de hand liggende zijn natuurlijk: verwarmen, koken, BBQ-en, kamperen, koelen, onkruidbranden en rijden. Maar daar houdt het niet bij op!

Drijfgas

Onze propellants, ook wel drijfgassen genoemd, bestaan uit propaan, iso-butaan en/of n-butaan. De gassen worden door ons ontgeurd en vervolgens gemixt, zodat er een uniek mengsels ontstaat. Iedere gewenste druk tussen 1.2 en 7.0 bar (bij 20 °C) kan geproduceerd worden. Dit doen wij allemaal op onze locatie in Putten. Hiervoor hebben we opslagtanks en speciale machines die het gas zuiveren en mengen. Zo behalen we de gewenste specificaties die worden gevraagd.

Alles over propellants

Autogas

Al meer dan 50 jaar leveren we onder het merk LP Autogas, autogas aan tankstations door heel Nederland. LP Autogas staat garant voor goede service, kwaliteit en betrouwbaarheid. Door de jaren heen zijn wij expert geworden als het om professionele ondersteuning gaat, zowel voor commerciële- als technische vragen. Daarnaast werken wij hard voor een betere positie van autogas op de motorbrandstoffenmarkt in Nederland. Autogas is namelijk een mooi alternatief voor benzine of diesel.

Alles over LP Autogas